Felix Meritis gaat open voor reserveringenFelix Meritis gaat open voor reserveringen
Back Back Nieuws

Felix Meritis gaat open voor reserveringen

05 februari 2019

Elke dag wordt er nog hard gewerkt aan de renovatie van het gigantische grachtenpand Felix Meritis, maar het einde is in zicht, daarom gaan we open voor reserveringen. Voor evenementen vanaf maart 2020 kan je een aanvraag indienen.

In januari 2017 gingen de deuren dicht voor een grondige renovatie. Dit is de eerste keer in de historie van het monumentale pand dat het zo grondig gerenoveerd wordt. Felix Meritis heeft een rijke historie die teruggaat tot 1777. Er wordt gezegd dat zelfs Keizer Napoleon hier danste samen met zijn echtgenote Marie Louise op een sjiek bal.

Onzichtbare aanpassingen

In zo'n authentiek pand is het extra belangrijk om goed na te denken over akoestiek, belichting en techniek. Er zijn verschillende specialisten bijgehaald om het pand in de toekomst optimaal in te zetten en onzichtbare aanpassingen door te voeren. Isolatie in de vloeren en muren. Goede ventilatie. Meters aan kabels. Het dak is zelfs opgehoogd om hier technische installaties in weg te werken. Hierdoor kan je straks gebruik maken van de beste technische apparatuur.

Met een imposant trappenhuis, een indrukwekkend koepeldak en Korintische halfzuilen als échte blikvangers blijft Felix Meritis een karaktervolle plek om gasten en genodigden in stijl te ontvangen. De award-winning interieurarchitecten van i29 zullen het nieuwe interieur en design verzorgen.

Felix Meritis is gegroeid

Naast de bekende Concertzaal, Zuilenzaal en Shaffyzaal, hebben we er een nieuwe ruimte bij. Bovenin aan de voorkant van het pand is een foyer met gigantisch daklicht gecreëerd, voorlopig genaamd Felixfoyer.

De Teekenzaal is groter geworden. De wanden die de ruimte scheidden en die deels de lichtinval blokkeerden zijn verwijderd. Hierdoor is een multi-inzetbare open ruimte ontstaan, met lichtinval van drie kanten.

Felix Meritis is onderdeel van Amerpodia

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!