Back Back Nieuws

'Felix in de Steigers' nog tot eind 2016 geopend

10 juni 2016
De grote houten deuren van Felix Meritis aan de Keizersgracht sluiten 1 januari 2017 om het gebouw in oude glorie te herstellen. Komende maanden blijft het pand beschikbaar voor uiteenlopende activiteiten. Vanaf begin juli opent aan de voorzijde het gloednieuwe pop-up restaurant ‘Ramses’ haar deuren. Zeven dagen per week, van ontbijt tot laat op de avond, een plek om elkaar te ontmoeten. 

'Tijdens de zomerperiode ligt het culturele seizoen even stil. Dit biedt bedrijven de unieke kans om voor een scherp tarief kennis te maken met de mooie zalen en ruimtes van het gebouw', vertelt Kirsten Duijn, Sales & Marketing Manager. 'Vanaf september verwelkomen wij graag weer het publiek voor de laatste programma’s van ‘Felix in de Steigers’. Ook de zakelijke markt is dit najaar van harte welkom om het oude Felix Meritis nog eenmaal te ervaren, voordat de renovatie van start gaat.'

Renovatie met een visie
Gedurende een jaar is het pand ‘under construction’, maar het is het wachten zeker waard. De renovatie zal zijn gericht op het behoud van historische facetten en monumentale schoonheden maar met toevoeging van de nieuwste technieken. Over de specifieke plannen vertelt de locatie later in het jaar meer; het vooruitzicht is in ieder geval veelbelovend.  

Felix Meritis is eind 2014 verworven door Amerborgh; beheermaatschappij van ondernemer en filantroop Alex Mulder. Een heldere visie ligt hieraan ten grondslag: Felix Meritis is een bloeiende culturele onderneming die een centrale rol gaat vervullen in het dagelijks leven van de hoofdstad. De renovatie van het pand zal deze visie onderstrepen. Het wordt op elk moment van de dag een plek waar iedereen welkom is. 

'Wij zien er naar uit publiek en relaties komende tijd te mogen ontvangen', aldus een enthousiast team. 

Fotocredits: Thomas Schlijper

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!