Feike Sijbesma door Assemblee Speakers uitgeroepen tot ‘Spreker van het Jaar’Feike Sijbesma door Assemblee Speakers uitgeroepen tot ‘Spreker van het Jaar’
Back Back Nieuws

Feike Sijbesma door Assemblee Speakers uitgeroepen tot ‘Spreker van het Jaar’

13 januari 2020

Feike Sijbesma, scheidend topman van de Koninklijke DSM, is gisteren tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst door Assemblee Speakers uitgeroepen tot ‘Spreker van het Jaar’.
Na afloop van zijn lezing over visie, over de wereld, onze economie, over zaken die verkeerd lopen en hoe we die kunnen verbeteren - denk aan ongelijkheid, klimaat en (onder)voeding - werd Feike Sijbesma verrast met de award, een bronzen beeld van Marcus Tullius Cicero.

Een uitgesproken keus 

Sijbesma heeft als topman bewezen dat duurzaamheid en groei kunnen en moeten samengaan. Hij wist met visie en met ‘menselijk en duidelijk’ leiderschap een multinational op een duurzame manier te veranderen van een chemie- naar een biotechnologieconcern.

Vooruitstrevende ideeën

‘We hebben deze keer als sprekersbureau echter ook vooruitgekeken, naar de impact die sprekers kunnen en moeten maken voor een betere en duurzame toekomst’, zei Maurice van der Kant, directeur Assemblee Speakers. De keus is daarmee ook toekomstgericht en bemoedigend. Sijbesma verspreidt niet alleen vooruitstrevende ideeën over sociale contracten in Nederland, maar wil ook impact maken in het buitenland: op de samenleving, het bedrijfsleven, klimaat, honger. Per 1 maart wordt hij met Ban Ki Moon co-voorzitter van een VN-samenwerkingsverband om klimaatverandering aan te pakken. In Afrika gaat hij het Africa Improved Foods-initiatief leiden, met als doel om honger in Afrika uit te bannen.

Spreker Van het Jaar Award

Sinds 2007 reikt het eerste sprekersbureau van Europa het bronzen beeld van Cicero uit aan de spreker die in het afgelopen jaar met de kracht van het woord vele mensen wist te inspireren. De Award werd in voorgaande jaren uitgereikt aan onder meer Jeroen Dijsselbloem, Jan Terlouw, Peter van Uhm, Jan Rotmans en Ruud Koornstra.

Foto: Feike Sijbesma en Maurice van der Kant

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!