Winter WonderlandWinter Wonderland
Back Back Locaties

Feestvieren en netwerken in het meest kindvriendelijke dierenpark van Nederland

21 maart 2017

DierenPark Amersfoort is niet alleen uitgeroepen tot de meest kindvriendelijke dierentuin van Nederland; het is ook een perfecte locatie voor festivals en klein- en grootschalige bedrijfsevenementen. Regelmatig vinden er netwerkbijeenkomsten plaats met uitzicht op de levendige apenkolonie, waar chimpansees, gorilla's en ringstaartmaki’s op hún manier netwerken, door elkaar te vlooien. Een barbecue in de stad der Oudheid, bubbels op de Savanne; het kan er allemaal. Ook wordt het sfeervolle park op gezette tijden 's avonds uitgekocht door bedrijven: dan waaieren duizenden mensen van een bedrijf uit door de jungle. De aanwezigheid van hotels om de hoek, maakt ook meerdaagse bijeenkomsten in DierenPark aantrekkelijk.

De afdeling feesten en vergaderen van DierenPark Amersfoort organiseert daarnaast regelmatig ouderwets gezellige bedrijfsfeesten. Een internationaal vastgoedorganisatie hield eind januari z'n Newyears party in het 30 hectare grote park. Zeshonderd mensen, van meerdere vestigingen uit alle windstreken, kwamen met bussen en eigen auto's naar de centraal in het land gelegen locatie. Een gemêleerd gezelschap: van magazijnmedewerkers tot marketing medewerkers.

Winter Wonderland

Vanaf 18 uur werden de genodigden ondergedompeld in de sfeer van Winter Wonderland. Sfeervolle vuurkorven wezen slingerend de weg door de jungle naar de plek van het feest. Hier en daar doorkliefden trompetgeschal van olifanten, zacht gekwetter van exotische vogels en het geruis van watervalletjes de heldere avondlucht. In de verte lichtten lampjes op, brandde een knetterend kampvuur en klonk een gospelkoor.
Daar ontvouwde zich een sprookjesachtig decor; dennenbomen, bedekt met een laagje sneeuw, marshmallows geroosterd boven een vuur, soep uit een grote pan. De gasten deden zich te goed aan het vele lekkers, dat in de diverse festivalachtige standjes werd verstrekt: stamppotjes, broodjes worst, stroopwafels en warme chocomel.

 

 • Winter Wonderland
  Winter Wonderland
 • Winter Wonderland
  Winter Wonderland
 • Winter Wonderland
  Winter Wonderland
 • Winter Wonderland
  Winter Wonderland

Drie geschakelde ruimtes in de Buitenplaats

Dierenpark Amersfoort houdt rekening met de diversiteit van de gasten en presenteerde een programma met voor elk wat wils. Dat gebeurde in drie aan elkaar geschakelde ruimtes: in de Salon zorgden de illusionisten Marc en Jochem met hun Magic Bar keer op keer voor opperste verbazing en hilariteit met handige kaarttrucs en onnavolgbare magie. Even verderop poseerden gasten voor een karikaturist, die met zwierige uithalen snelportretten maakte. Andere gasten zaten gezellig aan tafel en genoten van de hapjes, die rondgebracht werden, de drankjes en van elkaars gezelschap. De Salon heeft de uitstraling van een klassieke ruimte: wandkasten met vergeelde wetenschappelijke dierenboeken uit vervlogen tijden, vitrines met beeldjes van olifanten, houten wanden en een klassieke bar. 
In de moderne loungeruimte de Suite ging iedereen uit z'n dak: de band Royal Beat, met een leadsinger die bekend is van onder meer The Voice of Holland, ging helemaal los op het podium en de jonge gasten deden volop mee. Wie even wilde relaxen, plofte neer op de loungebanken in de Serre. Daar bleek het fotohoekje erg in trek: genodigden lieten zich fotograferen met gekke hoeden, kleurrijke pruiken en andere grappige hoofddeksels. Door de open verbinding tussen de drie ruimtes konden de feestvierders vrij rondlopen en hoefden ze niets te missen van al het vertier en amusement.

'Voor dit feest hebben we de locatie, het entertainment en de catering verzorgd', vertelt Marleen Braaksma, Accountmanager van de afdeling feesten en vergaderen van DierenPark Amersfoort. Speciaal voor de catering heeft DierenPark Amersfoort een paar jaar geleden chef-kok Sylvester Wielenga in dienst genomen, die zijn sporen heeft verdiend in diverse sterrenrestaurants. Dat smaakt naar meer bedrijfsfeesten...

 

Fotografie: SjoerdFotografie

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!