Back Back Nieuws

Feestvarken.nl ontvangt koninklijk bezoek in NY (foto's)

16 september 2009
Het evenementenbureau uit Alkmaar begeleidde het koninklijk paar door het Amsterdam New Village. Feestvarken Producties leverde met haar Rembrandt show een creatieve bijdrage aan het NY400 project. Het evenementen bureau uit Alkmaar verzorgt met regelmaat Holland promotie in het buitenland.

 

New Amsterdam Village

 

Een onderdeel van NY400 was het Amsterdam New Village. Tot Maandag werd New York opgeluisterd door dit 'klein stukje Nederland'. Het dorpje in Bowling Green Park (naast Battery Park) bestond uit traditionele Nederlandse grachtenpanden, een windmolen en een podium. Het Village laat beroemd Nederlands handwerk zien, zoals het maken van houten klompen, het fabriceren van Delfts blauw aardewerk en het blazen van glas. De New Yorkers konden gratis oranje fietsen lenen. De bezoekers werden "getrakteerd" op traditioneel Nederlands eten, zoals kaas, stroopwafels, poffertjes en haring. Daarnaast zijn er bloembollen en bloemen te koop, alsmede boeken over Nederlands-Amerikaanse betrekkingen.

 

Studio Rembrandt

 

Tijdens het evenement NY400 konden bezoekers hier zichzelf laten verwerken in een replica van Rembrandt van Rijn. Zo ook Prins Willem-Alexander en Prinses maxima. Zij vormden in Studio Rembrandt de nieuwe personages van het schilderij "Het Joodse Bruidje". Over het resultaat waren zowel de prins als de prinses enthousiast. Het prinselijke paar heeft een ingelijste versie van hun unieke Rembrandt meegekregen. De vraag rijst: Waar komt deze te hangen?

 

Bekijk de foto's op Flickr.


Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!