Back Back Nieuws

Feesten met duizenden liters vloeibare neon-verf in Amsterdam Rai

05 november 2014
NEONSPLASH organiseert op zaterdag 8 November in de Amsterdam Rai het grootste verf-feest van Europa. Tot aan vandaag zijn al meer dan 12.000 kaarten verkocht, waardoor het het grootste verf-feest ooit in Europa zal worden.

Neonsplash is een danceconcept dat duizenden liters vloeibare neon-verf over zijn in het wit geklede bezoekers uitstort met enorme verfkanonnen. In krap anderhalf jaar tijd heeft het de markt in heel Nederland veroverd - inclusief een meermaals uitverkochte Heineken Music Hall - en maakt nu al de stap omhoog naar de Amsterdam RAI. Naast de DJs en de neon-verf biedt NEONSPLASH zijn bezoekers onder andere een circus-show, door de lucht vliegende acrobaten, enorme robots met vuurwerk erop, bungeejumpers, en zijn alle beelden op de enorme videoschermen in 3D, waarvoor de bezoekers speciale brillen uitgedeeld krijgen.

Studentenfeest
De groei van het concept is explosief. Nog maar kort geleden haalde organisator Elwin Stevelink het concept naar Nederland voor een feest van zijn studentenvereniging in een oude loods. Vanaf daar is alles hard gegaan. Volgens Stevelink heeft het succes te maken met het unieke karakter van het evenement: 'je maakt dit nergens anders mee'. NEONSPLASH wil zijn bezoekers een zo interactief en intens mogelijke feestavond geven. 'De meeste evenementen bestaan puur uit een locatie en een aantal DJs op een podium, bij NEONSPLASH maak je veel meer mee, en maak je zelf deel uit van de show'.

Onlangs is Neonsplash ondergebracht in het nieuw opgerichte INSIGHT, een onafhankelijke dance-organisator, een samenvoeging van verschillende Nederlandse dance-organisaties. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!