Feestelijke housewarming vernieuwd concertgebouw NijmegenFeestelijke housewarming vernieuwd concertgebouw Nijmegen
Back Back Nieuws

Feestelijke housewarming vernieuwd concertgebouw Nijmegen

28 november 2019

Na een jarenlange renovatie is De Vereeniging nu klaar voor de toekomst. Gemeente Nijmegen (eigenaar van het pand) en directeur Eva Middelhoff zijn trots op het resultaat. Tijdens de laatste fase van de renovatie (vanaf 2017) werden onder andere een geheel nieuwe backstage en artiestenfoyer gerealiseerd. De trappentoren, kleine zaal, diverse foyers en de sociëteitskamer kregen een flinke opknapbeurt.

Alle Nijmegenaren uitgenodigd

Met een feestelijk en gratis programma op zaterdag 30 november nodigen zij alle Nijmegenaren uit voor een kijkje in het vernieuwde pand. Het middagprogramma is te bezoeken zonder ticket. Voor het avondconcert door het Nederlands Blazers Ensemble kunnen tickets worden gereserveerd.

Muzikale ontdekkingstocht

Tussen 14.00-17.00 uur kunnen bezoekers een muzikale ontdekkingstocht maken, dwars door het pand langs de verbouwde foyers, zalen, kleedkamers en artiestenfoyer. Medewerkers staan klaar om meer over het gebouw en de renovatie te vertellen.

Ook vinden er demonstraties plaats van theaterlicht, is er live muziek en zijn er speciale activiteiten voor kinderen. Architect Job Roos geeft om 16.00 uur een lezing over de renovatie.

Openingsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble 

Het avondprogramma start om 19.45 uur in de foyer met een officiële openingshandeling. Aansluitend brengt het Nederlands Blazers Ensemble in de concertzaal een ode aan het kunstenaarschap van Charlie Chaplin, de grootste komiek aller tijden. ‘The Unknown Chaplin’ is een bruisend concert mét filmfragmenten. Aansluitend is er een afterparty met live muziek. Na het concert is er gelegenheid om de verbouwde ruimtes te bezoeken.

Voor het avondprogramma is een (gratis) ticket verplicht.
Meer info en reserveren via: www.sedv.nl/vieren
Wacht niet te lang: VOL=VOL.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!