Feest bij de Zwitsalhal: van eenvoudigweg gezellig tot exclusief chic Feest bij de Zwitsalhal: van eenvoudigweg gezellig tot exclusief chic
Back Back Locaties

Feest bij de Zwitsalhal: van eenvoudigweg gezellig tot exclusief chic

17 October 2024

Terwijl we ons steeds comfortabeler voelen in de transitie van zomer naar herfst, staan de meeste eventorganisatoren al met een been in de winter. Het is nu namelijk hét moment om de locatie voor een december- of januariviering te boeken. De Zwitsalhal in Apeldoorn zit al volop in de voorbereidingen voor de feestmaanden en het eventteam bereidt zich voor op weken vol unieke feesten, die variëren van een casual kerstmarkt tot een exclusieve dinerervaring. Fredérique Winterink van Tim Koldenhof Events praat ons bij.

Het is nog maar twee jaar geleden dat de Zwitsalhal opende in het oosten van het land. Het voormalige fabrieksterrein van Zwitsal is sindsdien veranderd in een bruisend epicentrum voor verschillende evenementen aan de rand van Apeldoorn. Verwacht een ruimte vol nostalgie en industriële charme, met karakteristieke details die verwijzen naar het fabrieksverleden. Zie jij jouw feestelijke afsluiter van het afgelopen jaar óf de bruisende start van 2025 al voor je?

Actief, creatief, culinair

De Zwitsalhal is meer dan alleen een evenementenplek; ze kunnen bij elke fase van de organisatie meedenken en desgewenst ook volledig ontzorgen. Fredérique: ‘Als locatie zijn we onderscheidend door de nauwe samenwerking met Tim Koldenhof Events. Daardoor kunnen we een volledige service aanbieden. We kunnen alles verzorgen vanaf het voortraject tot aan op-maat-gemaakte muziek aan toe. We willen eerst tot de kern komen, dus begint elk traject met een grondige inventarisatie van wat de klant wil. Vervolgens komen we met gave opties. Dat kan variëren van iets actiefs of creatiefs tot een culinaire ervaring. Denk aan workshops kerstkaarten of foute kersttruien maken, maar ook een champagneacrobaat die champagne serveert vanuit de lucht. Of wat dacht je van een diner door Ron Blaauw! Bij ons is elke bijeenkomst maatwerk en altijd weer anders. Dat maakt ons werk juist zo leuk en afwisselend. Want de een wil een knallend feest met entertainment en optredens terwijl de ander een gezellige speurtocht of een draaimolen voor de deur wil.’

‘Alles draait om sfeer en beleving’

Zoals eerder gezegd is de Zwitsalhal al volop bezig met de voorbereidingen en ondanks dat ze nu pas hun derde jaar ingaan, worden ze al goed gevonden. Fredérique: ‘Rondom de feestdagen begint onze agenda al aardig vol te stromen. Klanten die al eerder een event bij ons organiseerden komen nu terug. Ons serviceniveau ligt wat dat betreft ook heel hoog én we bieden unieke concepten aan. Zo hadden we in het verleden onze Dessert Club pop-up restaurant, waarbij een 7-gangen diner werd geserveerd geïnspireerd op toetjes. Momenteel hebben we het Kashuis: een exclusieve samenwerking met Ron Blaauw, onder leiding van Tim Koldenhof Events. Culinaire elementen daarvan kunnen we natuurlijk ook verwerken in een december- of januariviering, voor zowel grote als kleine budgetten. Op culinair vlak kunnen we alles bieden van eenvoudige catering tot een exclusieve ervaring. Bij ons draait alles om het vinden van de juiste sfeer en beleving, dus niks is te gek!’

Tekst: Bianca Hidajat
Foto’s: Willemjan de Bruin

Goed artikel?

Schrijf je in net als 24.0147 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 24.0147 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!