FC STRAAT, Cruyff Foundation & Krajicek Foundation organiseren straatvoetbaltoernooi FC STRAAT, Cruyff Foundation & Krajicek Foundation organiseren straatvoetbaltoernooi
Back Back Nieuws

FC STRAAT, Cruyff Foundation & Krajicek Foundation organiseren straatvoetbaltoernooi

15 september 2023

De Cruyff Foundation, Krajicek Foundation en FC STRAAT gaan samenwerken om zoveel mogelijk jongeren in beweging te krijgen. Dit doen ze door het grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland te organiseren voor álle jongens en meiden in de leeftijdscategorie U13 en U15. In heel het land worden op de Cruyff Courts en Krajicek Playgrounds FC STRAAT VOORRONDES georganiseerd waar jongeren gratis aan mee kunnen doen. Zo komen ze in beweging, leren ze beter voetballen en maken ze plezier tijdens het sporten.

FC STRAAT is de grootste online en offline voetbalclub van Nederland, opgezet door invloedrijke straatvoetballer Soufiane Touzani. Met gratis uitdagende tips & tricks inspireren ze inmiddels bijna 60.000 jongeren om naar buiten te gaan. Door voor hen gratis straatvoetbaltoernooien te organiseren op de Cruyff Courts en de Krajicek Playgrounds in de wijk worden jongeren geactiveerd om in beweging te komen.

Van Watchtime naar Playtime

Met een gemiddelde schermtijd van 3 tot 6 uur per dag onder jongeren en de groeiende beweegarmoede is de urgentie groter dan ooit. Om die reden gaan de drie partijen in het kader van ‘Watchtime naar Playtime’ er samen met partners als Action, CSU en het Jeugdfonds Sport & Cultuur er de komende jaren alles aan doen om zoveel mogelijk jongeren in beweging te krijgen. Buurtsportcoaches en jongerenwerkers zijn de spin in het web. Zij zullen lokaal op Cruyff Courts en Krajicek Playgrounds de FC STRAAT VOORRONDES organiseren. De dreamteams van de lokale toernooien stromen door naar de FC STRAAT PLAY-OFFS. Deze worden 3x per jaar op 4 locaties georganiseerd. De winnaars spelen mee in de FC STRAAT LEAGUE , deze competitie wordt uitgezonden op het YouTube kanaal TouzaniTV.

Voorrondes

In september vinden de eerste FC STRAAT VOORRONDES plaats op 12 Cruyff Courts en Krajicek Playgrounds verspreid door heel het land. De winnaars daarvan nemen het op zaterdag 22 oktober tegen elkaar op tijdens de eerste FC STRAAT PLAY-OFFS.

Gerlinde van Raalte, directeur Krajicek Foundation: ‘Deze samenwerking sluit naadloos aan op onze missie om meiden en jongens meer buiten te laten bewegen. Jongeren kijken enorm op tegen hun held Soufiane Touzani; hij stimuleert hen om hun voetbalskills te ontwikkelen, wij stimuleren hen dat te doen samen met hun vrienden en vriendinnen in de wijk.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!