Back Back Nieuws

Fans trakteren 100-jarig Burgers' ZOO op geheim cadeau

05 februari 2013
Burgers’ Zoo viert zijn 100-jarig jubileum op 30 maart 2013. Het Arnhemse dierenpark organiseert het hele jaar door allerlei extra jubileumactiviteiten voor dagbezoekers, abonnementhouders en medewerkers. Want wie jarig is, trakteert. Maar wie jarig is, wordt ook graag gefeliciteerd. Trouwe fans kunnen het Arnhemse dierenpark daarom nu door middel van een financiële donatie feliciteren met het 100-jarige jubileum.

Doel
Het doel van dit crowdfunding-project is om 30.313 Euro (30-3-13 is namelijk de exacte jubileumdatum) in te zamelen, waarmee een levensgroot, nog geheim kunstwerk op het voorplein van Burgers’ Zoo mede mogelijk wordt gemaakt. Alle extra donaties die dit symbolische eindbedrag overstijgen, worden rechtstreeks gedoneerd aan het natuurbeschermingsproject in Belize dat Burgers’ Zoo al jarenlang samen met ITCF (International Tropical Conservation Foundation) beheert. Een sfeervol filmpje dat een klein tipje van de sluier oplicht hoe het kunstwerk eruit komt te zien, staat online.

Vereeuwig je naam voor de komende 100 jaar
Donaties vallen in drie verschillende categorieën: vanaf 13 Euro, vanaf 30 Euro en vanaf 100 Euro. Elke categorie is gekoppeld aan verschillende voordelen die de donateur voor zijn financiële bijdrage ontvangt. Donateurs in de laatstgenoemde categorie krijgen zelfs de mogelijkheid om hun naam te vereeuwigen op een plaquette die een prominente plaats krijgt bij de hoofdingang. Dit is een locatie waar jaarlijks 1,5 miljoen bezoekers passeren.

Actuele tussenstand online
Burgers’ Zoo heeft een speciale websitepagina ontwikkeld, waarop een barometer 24 uur per dag en 7 dagen in de week de actuele tussenstand weergeeft van het totaalbedrag dat op dat moment is gedoneerd. Alle donateurs ontvangen daarnaast wekelijks een digitale nieuwsbrief, waarin ze op de hoogte worden gehouden van de vorderingen van het zes meter hoge kunstwerk en allerlei interessante historische informatie over Burgers’ Zoo lezen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!