Fairy Nights bij Kasteel De HaarFairy Nights bij Kasteel De Haar
Back Back Nieuws

Fairy Nights bij Kasteel De Haar

20 juli 2020

Zoals alle grote evenementen moest ook het unieke kostuumevenement Elfia in april de poorten sluiten. De tienduizenden trouwe bezoekers van het grootste kostuumfestijn van Europa op Kasteel De Haar zagen hun jaarlijkse droom in rook opgaan. Maar ergens moet creativiteit toch zijn uitweg vinden!

Kasteel De Haar

Nadat de eerste mokerslag verwerkt was, begon de creativiteit toch weer te borrelen bij Elfia en Kasteel De Haar, de locatie waar Elfia doorgaans in april plaatsvindt. Een geheime bijeenkomst van beide partijen gaf de zwengel aan een gloednieuw concept: een kostuumwandeling door de tijd. Niet overdag maar in de avondschemering en het mysterieuze avondduister.

Seance

Aan het concept werd een grote groep acteurs toegevoegd die tot de verbeelding sprekende personages uit het verleden gaan uitbeelden; zowel in het uitgestrekte park als in het sprookjesachtige kasteel en de mystieke kapel. Geluidseffecten met vreemde namen als ‘spokentennis’ en ‘putti praat’ doen de rest. En als kers op de taart: een seanceshow in de kapel van het kasteel met een verschijnend kasteelspook. Fairy Nights was geboren.

Oktober

Fairy Nights zal plaatsvinden in oktober op minimaal drie verschillende avonden (16, 17 en 18 oktober 2020) in en rond het grootste kasteel van Nederland, kasteel De Haar bij Utrecht.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!