Back Back Nieuws

Facelift Duin en Kruidberg (bijna) achter de rug

09 juni 2008
De vijf maanden durende verbouwing van Landgoed Duin en Kruidberg is succesvol verlopen en bijna afgerond. De stofwolken hebben plaatsgemaakt voor sfeervolle ruimtes die in stijl zijn ingericht. Restaurant ‘De vrienden van Jacob’ heeft haar eerste gasten ontvangen. Het conferentiecentrum krijgt de nodige boekingen binnen en de hotelkamers zijn al weer bezet. Vanaf 1 juli zijn ook vier nieuwe locaties gereed: de trendy bar, de moderne en comfortabel ingerichte brasserie DenK, de Champagne Bar en de Nespressobar.

Ruim op tijd voor de officiële opening die plaatsvindt op maandag 1 september en verricht wordt door Harry Borghouts, Commissaris van de Koningin van de Provincie Noord-Holland.

Tijdens de sluiting van het fraaie in een natuurgebied gelegen landgoed, heeft het conferentiecentrum een totale facelift gekregen. De vloerbedekking werd vervangen door een prachtige houten vloer. De Amsterdamzaal kreeg fraaie wanden, waarvan er één met vier nissen met indrukwekkende, manshoge replica’s van het in China gevonden Terracotta leger. Een andere wand is permanent diffuus verlicht waardoor de gasten het idee hebben dat er daglicht naar binnen komt.


De stijlkamers in het landhuis zijn geschilderd en kregen nieuw behang. Van de in totaal
75 hotelkamers zijn de 31 hotelkamers in het landhuis zelf nu allemaal vernieuwd en nog fraaier ingericht.


Er wordt nog volop gewerkt aan de nieuwe bar waar gasten per 1 juli van een aperitief kunnen genieten. Per die datum zijn ook de moderne ingerichte Brasserie DenK (afkorting van Duin en Kruidberg), de sfeervolle champagnebar en de Nespressobar gereed die allemaal gelegen zijn op één niveau en in elkaar overlopen. Dit geeft een speelse, eigentijdse sfeer waar iedereen zich zal thuisvoelen.

Het met een Michelinster bekroonde restaurant “De Vrienden van Jacob” is na de verbouwing ook weer open. Het terras voorzien van nieuw Italiaanse tegels. Chefkok Alain Alders presenteerde op 5 juni zijn nieuwe, interessante menukaart aan een select gezelschap. De gerechten werden begeleid door prachtige wijnen, uitgekozen door de ‘nieuwe’ Maitre-sommelier Dennis Smith, weer terug bij Duin en Kruidberg na een korte onderbreking.


De combinatie van een voortreffelijke keuken met smaakvolle gerechten, de unieke ligging en uitstekende bereikbaarheid, een eigentijdse uitstraling in een monumentaal pand en een toegewijd team dat zich inzet voor zakelijke en particuliere gasten maakt dat Landgoed Duin en Kruidberg een unieke plek is om te verblijven.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!