Back Back Nieuws

Facelift congreszalen Okura dankzij co-creatie

03 september 2011
De conferentie- en eventzalen van Hotel Okura Amsterdam zien er na een make-over fris, ruimtelijk en modern uit. Op voorheen wat donkere plekjes straalt nu (dag)licht en de gedateerde sfeer die soms in de gangen hing, heeft plaatsgemaakt voor een frisse uitstraling.

 

Officiële presentatie van de vernieuwingen

Op 26 september, tijdens de viering van het 40-jarig bestaan van het Amsterdamse hotel, vindt de officiële presentatie plaats van de vernieuwing, zoals men de renovatie liever noemt. Een select groepje event- en congres organizers kreeg deze week al een preview van de metamorfose te zien. Dat hadden ze verdiend, vond Femke Groeneveld-Weller, Director of Business Development van Hotel Okura Amsterdam. Een brainstormsessie met deze ‘conferentie-ambassadeurs’ tien maanden geleden, had namelijk een waslijst aan suggesties en wensen voor verbetering opgeleverd.

 

Inspiratie door de mooie zomerdagen

De suggesties zijn ter harte genomen. Architecte Jan Wilson van RPW uit Londen ging ermee aan de slag. Ze liet zich inspireren door het licht dat op mooie zomerdagen via het Amstelkanaal weerkaatst op het plafond op de eerste verdieping van Okura. In dat weerkaatste licht zie je onder meer de schaduwen van boomtoppen, en dat motief is nu terug te zien in de vloerbedekking. De overheersende kleur, die de doorgaande ruimtes verbindt en tot een eenheid maakt, is te omschrijven als ‘vele-dimensies-van-groen’.

 

Facelift voor de conferentie verdieping

De hele conferentie verdieping heeft een facelift ondergaan. Overal zijn de wanden, plafonds en de vloerbedekking vernieuwd. In de Grand Ballroom maakt vooral de LED verlichting uit het plafond indruk. De Grand Ballroom kan daardoor in een oogwenk van kleur en sfeer veranderen, en maakt een nog ruimtelijker indruk. In de Boardroom zijn obstakels, zoals een AV-kast, weggewerkt in de wanden.

 

Interactieve plattegrond

In de Heian Room zijn geluidwerende maatregelen genomen, en is de wandverlichting aangepast. Marmeren trappen, notenhouten pilaren en zilvergroene gordijnen zorgen in de doorgaande ruimte voor een warme uitstraling. Deze week verschijnt er ook nog een interactieve plattegrond met een touchscreen scherm, zodat bezoekers snel de weg naar hun workshop kunnen vinden.

 

De conferentie verdieping van Okura ziet er weer modern en eigentijds uit en kan er weer een aantal jaren tegenaan. Daar werd deze week, samen met de ‘adviseurs van Okura’ uit de eventwereld, het glas op geheven.

 

Door: Jan Jacobs

Foto: digitalperformers.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!