Back Back Nieuws

Faber ondersteunt mega spektakel tijdens Koninginnedag 2013 Amsterdam

07 mei 2013
Voor verschillende opdrachtgevers plaatste Faber Audiovisuals in totaal 15 LED videoschermen op prominente locaties in de stad Amsterdam. Voorbeelden van deze locaties zijn: De Dam (registratie officiële gedeeltes van de troonswisseling; de abdicatie en de inhuldiging), het Museumplein (diverse concerten), Kop van Java (concert Armin van Buuren met Concertgebouw Orkest) en het IJ. Langs het IJ werd een  scherm in het zogenaamde 'Sportpodium' geplaatst, waar Olympiërs hun ode aan de nieuwe Koning en Koningin brachten en Ali B. een zeer persoonlijke rap voor het koningspaar bracht. Op het IJ werden op 4 pontons schermen geplaatst om de Koningsvaart ook voor het publiek langs de kade goed zichtbaar te maken.

Naast de schermen in Amsterdam, werden in opdracht van radio 538 de videoschermen verzorgd in Alkmaar ten behoeve van het Slam FM concert in het AFAS stadion in Alkmaar.

KPN-KoningsTV
Verder faciliteerde Faber op deze feestdag nog de videoschermen in 13 verschillende steden in Nederland, ter ondersteuning van KPN-KoningsTV. Op deze schermen werden live beelden uitgezonden van de aangesloten locaties, die zo in onderlinge verbinding met elkaar stonden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!