Back Back Nieuws

EYE kiest BeamSystems als audiovisueel huisleverancier

18 april 2012
Het nieuwe nationale filmmuseum in Amsterdam, EYE, kiest voor BeamSystems als huisleverancier op het gebied van audiovisuele apparatuur. Het filmmuseum kiest voor BeamSystems vanwege de jarenlange ervaring van het bedrijf in de culturele sector en de gezamenlijke doelstellingen en visie op het gebied van beeldpresentatie.

 

Interactieve panorama projectie

Voorafgaand aan dit partnerschap heeft BeamSystems in samenwerking met Submarine een interactieve 360 graden panorama projectie en EYE Pods geïnstalleerd waar bezoekers in het archief van EYE kunnen duiken.

 

Nieuwste parel van cultureel Amsterdam

De nieuwste parel in de kroon van cultureel Amsterdam, EYE, het nieuwe filmmuseum aan het IJ, is open voor het publiek. EYE houdt zich bezig met film in de breedste zin van het woord en is zowel fysiek als virtueel een inspirerende ontmoetingsplaats. Naast de films die te zien zijn in de filmzalen worden er continue collecties en exposities vertoond die inhaken op de beeldcultuur van vroeger en nu.

 

Allernieuwste technische snufjes

In het gebouw aan de Amsterdamse IJ-oever zijn dan ook de allernieuwste snufjes op het gebied van audio en video te vinden. Voor de AV- inrichting van het museum kiest EYE voor BeamSystems, sinds jaar en dag specialist op het gebied van creatieve audiovisuele installaties. Jason Malone, commercieel manager BeamSystems: ‘De samenwerking met EYE bevestigt dat de ingezette strategie van de afgelopen jaren een goede keus is geweest. BeamSystems is specialist, maar ook partner als het op totaal oplossingen aankomt’.

 

Over BeamSystems

BeamSystems is ontstaan in de periode dat video z’n intrede deed in het clubcircuit, festivals, musea en galerieën. Vanaf het begin maakte het bedrijf zich hard voor het toegankelijk maken van deze beeldcultuur. BeamSystems heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke audiovisuele partner in de culturele en evenementen sector en beschikt over een breed en hoogwaardig verhuurassortiment. Zij ontwikkelen tijdelijke en vaste audiovisuele installaties voor musea, theater, congressen en bedrijfspresentaties.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!