Back Back Nieuws

Extra hallen voor IBC een logistieke uitdaging voor De Boer

09 september 2015
In 1967 werd de eerste International Broadcasting Convention (IBC) georganiseerd met slechts 32 standhouders. Nu anno 2015 zijn er meer dan 1.700 standhouders uit 170 verschillende landen en worden er 55.000 afgevaardigden verwacht. Al jaren werkt de RAI Amsterdam samen met De Boer om deze steeds groeiende beurs te kunnen blijven faciliteren. Dit jaar werd er in 13 dagen 8.700 m2 Delta structuur gebouwd waardoor 2 extra hallen beschikbaar zijn voor de IBC.

Van groot belang
IBC is één van de meest toonaangevende internationale vakbeurzen voor multimediaprofessionals, gekoppeld aan een meerdaagse conferentie. Niet alleen voor RAI Amsterdam maar ook voor de gemeente Amsterdam en haar stakeholders is deze beurs van grote waarde. Zo levert de beurs naar schatting de stad jaarlijks ettelijke miljoenen op, buiten alle publiciteit en aandacht die IBC oplevert. Dit jaar zal de beurs worden gehouden van 11-15 september, het congres start al op 10 september.

'Voor RAI Amsterdam is het essentieel dat wij dergelijke internationale beurzen kunnen blijven accommoderen en faciliteren, in De Boer hebben wij een betrokken en professionele
partner gevonden welke uitstekend aansluit bij onze ambitie en kwaliteitsniveau', aldus Maurits van der Sluis, Commercieel Directeur van RAI Amsterdam

Complex
Ondanks dat De Boer al enkele jaren ervaring heeft met het opbouwen van de extra hallen blijft het een complex project. Dit komt voornamelijk door de logistiek en strakke tijdsplanning. Alles wordt tot bijna op de minuut gepland zodat er geen verrassingen kunnen ontstaan. Daarnaast is er altijd een project manager on site zodat er snel geschakeld kan worden met de diverse onderaannemers. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!