Extra geld beschikbaar voor compensatie evenementenbrancheExtra geld beschikbaar voor compensatie evenementenbranche
Back Back Nieuws

Extra geld beschikbaar voor compensatie evenementenbranche

14 juli 2021

Het kabinet heeft vandaag bekendgemaakt dat er extra geld beschikbaar komt om de evenementenbranche te compenseren nu meerdaagse evenementen zoals festivals tot in ieder geval 14 augustus niet door kunnen gaan.

Garantiefonds verruimd

Daartoe zal het bestaande garantiefonds voor evenementen van 385 miljoen worden verruimd. Niet alleen zal een groter deel van de kosten vergoed worden, tevens moeten meer evenementen voor steun in aanmerking kunnen komen. Zo zou het criteria komen te vervallen dat er meerdere voorgaande edities van een festival moeten zijn geweest om in aanmerking te kunnen komen voor een vergoeding. Welk percentage van de kosten de organisatoren tegemoet kunnen zien, is nog niet bekend. Op dit moment worden ze voor 80% gecompenseerd, maar het kabinet zou overwegen om 100% van de kosten te vergoeden. Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap kon het nieuws niet bevestigen. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat evenmin.

Het kabinet greep vrijdag hard in bij de uitgaans- en evenementenbranche, omdat het aantal besmettingen sinds de versoepelingen van eind juni veel te hard oploopt. Alleen eendaagse evenementen mogen de komende maand doorgaan, en alleen als alle bezoekers een vaste zitplaats hebben op minstens anderhalve meter van elkaar.

<Bron: nu.nl>

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!