Back Back Nieuws

Expositie over duurzame innovaties in Hotel Conferentiecentrum Zonheuvel

02 februari 2011
Hotel Conferentiecentrum Zonheuvel in Doorn houdt zich al langere tijd druk bezig met duurzaamheid. Twee jaar geleden hebben zij al een gouden Green Key ontvangen, maar dit was slechts het begin voor het hotel.

 

Op dit moment worden alle hotelkamers duurzaam gerenoveerd, waarbij onder andere gebruik wordt gemaakt van klimaatplafonds met koude en warmte opslag, toiletten die met regenwater worden doorgespoeld en recyclebare matrassen.

 

Ambities op hoog niveau

Ralph Klaare, directeur, licht toe: 'Voor ons is dit niet genoeg. Wij nemen duurzaamheid echt serieus en hebben dan ook onze ambities daarin, op een hoog niveau gelegd. Wij hopen dat gasten tijdens hun verblijf aan het denken worden gezet. Veel mensen weten niet goed wat er op het gebied van duurzame innovaties te koop is en hoe ze er mee aan de gang moeten.'

 

Kennismaken met innovaties

Dit bracht Zonheuvel op het idee om een expositie te starten. In samenwerking met Hogeschool Utrecht is dit project uitgevoerd door vijf studenten als eindopdracht voor de opleiding Facility Management. 'Door het complex heen staan er diverse duurzame innovaties opgesteld. Zo kan men kennismaken met de nieuwste led technologie, recyclebare vloerbedekking, papieren paperclips en nog veel meer. De combinatie van Hotel Conferentiecentrum, een expositie en duurzame innovatie is in onze ogen uniek', aldus Ralph Klaare.

 

Met z’n allen doen!

Klaare hoopt dat hierdoor mensen geprikkeld worden, op ideeën komen en met duurzaamheid aan de slag gaan. 'Alleen een duurzaam hotel conferentiecentrum verandert de wereld niet. We moeten het met z’n allen doen! Mijn droom is dat wanneer mensen hier zijn geweest, ze geïnspireerd raken door alles wat hier is en dit doorgeven aan anderen.'

 

Bij de receptie is een routeplanner te verkrijgen om de duurzaamheidroute te wandelen. De expositie is alle dagen te bezoeken in Hotel Conferentiecentrum Zonheuvel in Doorn.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!