Back Back Nieuws

Expo Haarlemmermeer locatie voor eerste vakbeurs EQUIPVAK

24 augustus 2015
EQUIPVAK, de nieuwe nationale beurs rondom het thema ‘equipment, carwash en tools’, wordt van 31 mei tot en met 2 juni 2016 gehouden in een locatie van Libéma, Expo Haarlemmermeer. Het RAI Equipment Platform van RAI Vereniging neemt het initiatief voor de organisatie van de eerste editie van deze vakbeurs. Tijdens EQUIPVAK wordt het meest brede aanbod van apparatuur en gereedschappen aan het vakpubliek gepresenteerd.

Happening
Niet alleen de nieuwste producten en ontwikkelingen zijn er te zien, EQUIPVAK wordt ook een happening waarbij fabrikanten en importeurs diverse live demonstraties verzorgen. Daarnaast wordt EQUIPVAK ondersteund door meerdere brancheorganisaties en –verenigingen, die hun achterban tijdens dit evenement informeren over nieuwe wet- en regelgeving en andere ontwikkelingen op het gebied van werkplaats en carwash.

Achtergrond
De ontstaansgeschiedenis van de beurs is gelegen in een (in opdracht van de leden van het RAI Equipment Platform) uitgevoerd strategisch onderzoek naar de wensen van eindgebruikers met als centrale vraag: ‘hoe wil men in de toekomst worden geïnformeerd over equipment, carwash en gereedschappen?’

Uit dit onderzoek kwam duidelijk naar voren dat algemene vakbeurzen steeds minder aantrekkelijk gevonden worden. Ook werd duidelijk dat er daarnaast meer behoefte is ontstaan aan kleinere, thematische evenementen die zich richten op een specifiek onderwerp. Ook blijkt dat contactmomenten tijdens een beurs van groot belang blijven, met name daar waar het gaat om oriëntatie op en aanschaf van specialistische apparatuur en gereedschappen.

Evenement
De vervolgstappen die daarop genomen zijn, zijn uniek te noemen binnen de branche en hebben geleid tot het opzetten van een nieuw klantgericht en specialistisch evenement. Op dit moment is de beursoppervlakte al voor ruim 75% gevuld met leden die hun definitieve deelname hebben toegezegd. EQUIPVAK is dan ook geen gewone beurs: dit is een evenement georganiseerd dóór en vóór de leden en is het ideale platform voor iedereen die geïnteresseerd is in de laatste trends en ontwikkelingen rondom carwash en werkplaats.

Locatie
Expo Haarlemmermeer is door de gunstige ligging nabij Schiphol prima te bereiken. Gelegen in natuurgebied ‘De Groene Weelde’ in de Randstad. Met een glazen gebouw en zonnepanelendak heeft het (zon)licht al jaren een bijzondere uitwerking op de meest uiteenlopende evenementen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!