Back Back Nieuws

Exploitatie RDM Events vanaf januari 2016 in handen van Ahoy

02 november 2015
Ahoy Rotterdam en Havenbedrijf Rotterdam zijn op op dinsdag 27 oktober tot overeenstemming gekomen over samenwerking op RDM Rotterdam. Per 1 januari 2016 zal de exploitatie van de evenementen in de Onderzeebootloods en Congrescentrum op RDM door Ahoy worden gedaan. Dit past in het beleid en de strategie van beide organisaties. Zo beoogt het Havenbedrijf samen met partner Hogeschool Rotterdam om RDM verder te ontwikkelen met sterke Rotterdamse partners. Voor Ahoy is de exploitatie een nieuwe en door haar historie ook logische aanvulling op de bestaande accommodatie. Ahoy is toonaangevend op het gebied van evenementen en brengt de nodige expertise in om dit onderdeel op RDM verder te ontwikkelen. Het Havenbedrijf Rotterdam blijft verantwoordelijk voor de gebiedsontwikkeling, het aantrekken en behouden van innovatieve bedrijven en draagt samen met Hogeschool Rotterdam zorg voor het totaalconcept van RDM Rotterdam.

Business, Campus & Events
De afgelopen 10 jaar heeft het Havenbedrijf Rotterdam de voormalige werf van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) herontwikkeld. In samenwerking met Hogeschool Rotterdam is hieruit RDM Rotterdam ontstaan, dé plek voor innovatie in het havengebied. Midden in de haven – maar verrassend dichtbij de stad - werken bedrijven, onderzoekers en studenten hier samen aan het vormgeven van de nieuwe maakindustrie. Hogeschool Rotterdam en Albeda/Zadkine zijn vanaf het eerste uur partners en vormen de basis van de campus en Dudok maakt sinds april met de RDM Kantine een bezoek aan RDM ook culinair de moeite waard. Een breed scala aan zakelijke en culturele evenementen in het Congrescentrum en de Onderzeebootloods maken van RDM een dynamisch gebied. Tevens verstevigt het de verbinding tussen stad en haven en interesseert het jongeren voor techniek. 'In het concept van RDM Rotterdam zijn evenementen altijd een belangrijk middel geweest om dit gebied smoel te geven. Ik ben er trots op om met een partner als Ahoy dit verder uit te bouwen en kijk uit naar evenementen die wij met de RDM partners neer gaan zetten', aldus Jouke Goslinga, programmadirecteur RDM Rotterdam.

Ahoy en de haven
Met de opening van de gerenoveerde Onderzeebootloods begin 2015 is het aantal evenementaanvragen en bezoekers naar RDM Rotterdam substantieel toegenomen, wat de interesse van Ahoy heeft gewekt en het akkoord voor samenwerking heeft versneld. Peter van der Veer, Directeur Ahoy: 'Van oudsher loopt de relatie met de haven en de stad als een rode draad door de geschiedenis van Ahoy. Ahoy heeft in de loop der jaren vakbeurzen ontwikkeld die de relatie met het achterland en de haven van Rotterdam onderstrepen of daar een afgeleide van zijn. Een belangrijke doelstelling van deze samenwerking – naast het op een gezonde manier exploiteren van beide locaties - is dat de decennialange goede relatie tussen Ahoy en Havenbedrijf Rotterdam, nog meer geïntensiveerd en verdiept zal worden. Immers de stad en de haven vormen de (ver)bindende factor tussen de twee organisaties. Daarnaast is ook de aanwezigheid en samenwerking met onderwijsinstellingen van grote waarde. Deze intensivering kan voor beide partijen veel synergievoordelen opleveren en leiden tot innovatieve ontwikkelingen. RDM Rotterdam is een prachtige plek; we zijn verheugd over deze samenwerking!'
De concrete invulling van de samenwerking wordt in overleg met de RDM partners verder vormgegeven.

Fotocredits: Hans Elbers

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!