Back Back Nieuws

Exclusief interview met Joseph Pine

18 juni 2007
In Club 11 in Amsterdam presenteerden Albert Boswijk en Thomas Thijssen vandaag de Engelse vertaling van hun boek ‘De Experience Economie’, dat zij samen met Ed Peelen (afwezig bij de presentatie) schreven. Niemand minder dan Joseph Pine kreeg het eerste exemplaar uitgereikt. In dit vertaalde exemplaar staan enkele nieuwe cases van geslaagde experience concepten.



Joe Pine (zo’n beetje de eerste die het gedachtengoed van experience marketing uitdroeg) is een weekje in Nederland. In Club 11 gaf hij vanochtend, voorafgaand aan de boekpresentatie, alvast een lezing over zijn volgende boek ‘Authenticity. What the consumer really wants’, dat dit najaar uitkomt. “Volgend voorjaar is dit boek ook in het Nederlands verkrijgbaar,” aldus Pine.



Terwijl de Nederlandse marketeers en evenementen professionals zich het wezen van experience marketing steeds meer eigen maken (door in de marketing een beleving aan het product toe te voegen) verkondigde Pine het volgende stadium: dat van Transformatie. High Profile nam vandaag een exclusief interview af met Joseph Pine over dit onderwerp.



Enkele citaten van Pine: “Willen bedrijven en merken de gunst van de consument winnen, dan zullen ze kwaliteit moeten toevoegen aan het leven de consument. Het gaat om edufication (groei van de consument, bijvoorbeeld door scholing, kennis, enzovoort). Het gaat in de bedrijf-consument relatie allang niet meer om het product. In het stadium van Transformatie geeft het bedrijf de klant namelijk voortdurend een reden om terug te keren. De klant is dan het product. En de klant kiest merken en bedrijven op basis van authenticiteit. Althans op gepercipieerde authenticiteit, want echte authenticiteit bestaat nauwelijks meer.”

Het volledige interview verschijnt in een van de komende nummers van High Profile Events.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!