Back Back Nieuws

Evoluon begint met reiniging en coating van het dak

15 juni 2012
De werkzaamheden zijn gestart om het dak van het Evoluon in Eindhoven te reinigen. De vervuiling van de afgelopen jaren wordt milieuvriendelijk verwijderd en wordt een speciale nano-coating aangebracht om de witte tint langdurig te behouden.

 

Icoon van Eindhoven

Erik Janssen, operationeel directeur Evoluon: ‘We zijn blij dat we nu een duurzame oplossing hebben gevonden die het Evoluon de komende jaren weer de uitstraling geeft die ze verdient. Zeker met de expositie Brain Experience deze zomer willen we er goed uitzien, zoals het hoort bij het icoon van Eindhoven’

 

Duurzame oplossing

Na uitgebreid onderzoek door DION WPS is de juiste methodiek gevonden om de dakbedekking van de koepel, die uit 1966 stamt, milieuvriendelijk schoon te maken en te houden. De hoofdaannemer, het Eindhovense ZND NEDICOM, is deze week gestart met het aanbrengen van de nodige voorzieningen rondom het dak.

 

Milieuvriendelijke reiniging

De komende weken wordt het dak gereinigd met een mechanische borstel en een milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel. Na deze reiniging wordt een speciale nano coating aangebracht. Deze coating is zorgt ervoor dat verontreiniging niet snel kan hechten aan het oppervlak, en zo een volgende schoonmaakbeurt enkele jaren uitgesteld wordt.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!