EventZ’ Preparty geeft podium aan talenten in jouw bedrijfEventZ’ Preparty geeft podium aan talenten in jouw bedrijf
Back Back Nieuws

EventZ’ Preparty geeft podium aan talenten in jouw bedrijf

21 januari 2022

Wanneer je meer beleving wilt geven aan het voortraject van jouw (bedrijfs)evenement, dan is een interactief element onmisbaar. Als je het René Huijbregts van EventZ vraagt is het voortraject naar een event toe hét moment om de relatie tussen collega’s een boost te geven. Om daarop in te spelen is de Preparty ontwikkeld: een dynamische talentenjacht waarin je jouw eigen collega’s de hoofdrol laat spelen – met als kers op de taart hét finale optreden tijdens een bedrijfsevenement.

Talentenjacht

De EventZ PreParty is een talentenjacht waarbij op verschillende vlakken audities gedaan worden. Voor het muzikale gedeelte wordt op zoek gegaan naar muzikanten en zangtalenten die samen de bedrijfsband gaan vormen. De band wordt vervolgens door professionals begeleid met als doel op te treden tijdens een personeelsfeest. Om echter álle talenten van een bedrijf naar voren te laten komen, kan er ook auditie gedaan worden op andere vlakken.René: ‘Vooral in deze tijd is de Preparty dé manier om met je collega’s aan de slag te gaan. Je hoeft niet perse een event op de planning te hebben staan. Dit traject -waarin de nadruk ligt op de begeleiding en commitment van collega’s- kan je starten met als einddoel een te gek optreden op het event, wanneer deze weer kan en mag plaatsvinden.’ De onderlinge band verstevigen, medewerkers belonen én een geweldig optreden tijdens je event: de preparty is een opeenstapeling van positieve effecten. Tijdens de Preparty neemt EventZ de gehele organisatie van de talentenjacht uit handen – met een middenstip op het eigen kantoor of in een auditiebus die jouw collega’s op meerdere locaties – of zelfs al thuiswerkend, weet te bereiken. 

Coaching door wereldsterren

Talenten op elk denkbaar niveau komen aan de orde – van zang tot muziek maar ook spoken word-, goochel- en ander creatieve talenten komen aan bod, waarbij iedereen de kans krijgt zijn of haar talenten te laten zien én te ontplooien. Want het blijft niet alleen bij een talentenjacht. Na de auditierondes volgt een heuse screening door de eigen collega’s. Collega’s beoordelen de auditiefilmpjes en kunnen vervolgens het gehele begeleidingstraject op de voet volgen via de eigen preparty-website. Het begeleidingstraject van de talenten -de weg naar de bühne- bestaat uit onder andere uit masterclasses van ‘wereldsterren’ en de inbreng van een stylist en arrangeur. René: ‘De band maakt onder begeleiding een eigen ‘sound of the company’ en oefent tijdens de (online) vrijdagmiddagborrel. Intussen vragen we overige collega’s mee te denken over de naam van de band en organiseren we onder andere een logo ontwerpwedstrijd, zo versterken we de collegiale band tussen alle collega’s.’

Onvergetelijke ervaring

De EventZ Preparty is enkele jaren geleden ontstaan in het voortraject van een groots bedrijfsevenement van een grote supermarktketen. René: ‘Het was toen compleet iets nieuws en een groot succes. De bedrijfsband heeft toen een geweldig optreden mogen geven, naast Marco Borsato in Ahoy – een ervaring die niemand ze meer afneemt. Maar ook in deze tijd, waarin het organiseren van grootse evenementen nog niet voor de hand liggend is, is het traject van de Preparty een waardevolle, dynamische toevoeging om de band tussen collega’s onderling te versterken en ze een onvergetelijke ervaring mee te geven. Met uiteraard als ultiem einddoel wel om live tijdens een groots bedrijfsevenement voor de eigen collega’s te mogen optreden.’

De Sterren van…

Naast de Preparty heeft EventZ ook het product ‘De Sterren Van…’, een soortgelijke talentenjacht waarbij de nadruk ligt op zangtalent. Tijdens deze zangtalentenjacht worden eveneens auditierondes georganiseerd, waarna collega’s op elkaar kunnen stemmen. De professioneel georganiseerde audities, de backstage reports en eigen Spotify Playlists dragen ook hier bij aan onderlinge betrokkenheid en saamhorigheid onder collega’s.

>Angelique Aalders

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!