Back Back Column

EventsBlog Willemijn van Hussen: ‘Artiesten met een boodschap?’

27 oktober 2016

De Zwarte Pieten-discussie, etnisch profileren, vluchtelingencrisis…. Hete hangijzers in onze maatschappij en soms lijkt het wel of iedereen zijn mening klaar heeft. Tenminste, als je media mag geloven. Het wij-zij-gevoel wordt flink aangewakkerd: je bent voor of tegen een ‘zwarte’ Zwarte Piet, je vindt etnisch profileren prima of afstotelijk, je wil vluchtelingen in je huis óf zo ver mogelijk weg.

Maar is het nou echt wel zo dat iedereen zijn mening klaar heeft? Natuurlijk niet, ik in ieder geval niet, nooit gehad ook. Ik wik, weeg, twijfel, discussieer en denk na. En ik luister graag naar anderen. Net zoals jij waarschijnlijk. Maar jammer genoeg levert dat geen prikkelende krantenkoppen. Maar ik zou wel ook eens wat willen DOEN! Onlangs kregen we met BlueLuna die kans.

Er is een stroming die een stem geeft aan mensen zoals jij en ik, ofwel de ‘silent majority’: IEDER1. Deze beweging staat voor alle Nederlanders die de verschillen in de samenleving zien als een kracht. Nederlanders die geloven in empathisch vermogen en de bereidheid om naar de ander te luisteren. Vanzelfsprekende omgangsnormen zou je zeggen, toch?

Zoals wel meer vernieuwing, wordt deze stroming vanuit de creatieve sector aangejaagd. Het bestuur van IEDER1 bestaat uit Nasrdin Dchar (acteur), Samuel Levie (Brandt & Levie), Julius Ponten (filmproducent van Wolf & Rabat) en Touria Meliani (directrice Tolhuistuin). Zij doen dit geheel belangeloos, maar ze doen het uiteraard samen met nog vele andere individuen en organisaties die IEDER1 actief ondersteunen.

Één van deze organisaties is Ben & Jerry’s Benelux, een merk met een duidelijke sociale missie.
Met haar nieuwe #AllFlavours campagne vraagt Ben & Jerry’s fans om op te staan voor eenheid in plaats van verdeeldheid.

Samen met Ben & Jerry´s mochten wij onlangs hun #AllFlavours concert vormgeven om deze boodschap te verspreiden. Artiesten als Sabrina Starke, Derek Otte en Typhoon gaven elk op hun eigen manier invulling aan het thema ‘inclusiviteit’. Je vak inzetten voor iets wat je aan het hart gaat, hoeveel mooier kan werk zijn?

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!