Back Back Column

EventsBlog Rutger Bremer: ‘Be brave’

19 januari 2016

Een panel van experts uit én buiten de branche deelt kennis en ervaring vanuit hun eigen vakgebied in onze EventsBlog. De ene keer scherp, de andere keer luchtig. Dan weer een ervaringsblog of juist een pakkende vraagstelling aan vakgenoten. Altijd inspirerend en relevant. Deze EventsBlog is van Rutger Bremer van Momice.

‘In de evenementenbranche is creativiteit erg belangrijk. Creativiteit wordt gevoed door inspiratie en met deze terugkerende column wil ik mijn inspiratie delen. Deze keer laat ik je een campagne laten zien van Perry Sport en VeiligheidNL: Be Brave Be Safe!

De campagne leert mensen hoe zij blessures kunnen voorkomen door het dragen van beschermers. ‘Draag je bescherming en ben je goed zichtbaar? Dan kun je je grenzen verleggen, meer bereiken en slim en veilig sporten.’ Dat is de boodschap. Niet een heel spannende boodschap natuurlijk, maar de video om dit over te brengen is wel heel goed gemaakt.

In de video ontmoet je Tommy Carroll. Tommy is sinds zijn twee jaar blind en hij is gek op skateboarden…

BRAVE from EYEFORCE on Vimeo.

Vallen en opstaan
Deze video inspireert mij omdat alles goed gedaan is. De metafoor, de beelden, en de prachtige muziek. De video gaat niet alleen over sporten, maar over hoe je in het leven staat, over wat je wilt bereiken en over hoe je met problemen en doelen omgaat.

‘Falling is a skill that you can get good at.’ Dat geldt namelijk niet alleen voor Tommy, maar voor mij en misschien voor jou ook? Bij alles wat ik voor het eerst doe is de kans groot dat ik minstens één keer struikel. Dus leer ik eerst te vallen. Door te leren vallen neemt mijn angst af en kan ik het blijven proberen tot het lukt.

Zijn laatste opmerking heeft geen verdere beschrijving nodig, want die wordt hier perfect getoond: ‘There is always a way to overcome an obstacle if you want it enough.’

Perry Sport en VeiligheidNL hebben naar mijn mening de campagne heel bijzonder gemaakt met deze video. Ik heb de video nu al 20 keer bekeken en ga dat gewoon nog een keer doen…’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!