Back Back Column

EventsBlog Linda Kerkhoven: ‘Locatiebezichtiging ter lering & vermaak’

19 augustus 2015

‘Door het gangetje eerste deur rechts, gooi maar op mijn bed!’

Anekdote
In mijn functie als managementassistent organiseerde ik met mijn duocollega een MT-sessie in de stad wat we af wilden sluiten met een verrassende avond. Ik vond een kunstenaar die zijn woonhuis/atelier beschikbaar stelde voor bijzonder diners. We maakten een afspraak voor locatiebezichtiging. De locatie zag er ook echt uit als een kunstenaarsatelier (beetje rommelig en stoffig) maar hij verzekerde ons dat het er tijdens het diner ‘pico bello’ uit zou zien. Ik vond het leuk en verrassend (gunde hem ook die omzet) en met een klein beetje twijfel besloten we te boeken.

Na een intensieve trainingsdag en frisse stadstour kwamen we uit bij het atelier. Het zag eruit zoals beloofd. Een opgeruimd atelier, met nog wel een stoffige boekenkast en wat prullaria – dat had z’n charme – maar met een mooi gedekte lange tafel met kaarsjes, een gastheer achter de vleugel en een kok in vol ornaat met hapjes en drankjes op een blad.

‘Waar is de kapstok?’ vroeg ik. ‘Door het gangetje eerste deur rechts, gooi maar op mijn bed!’ Was zijn antwoord. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld was. Whoops… het gezicht van mijn manager toen hij zijn jasje op het ‘dekbed met tijgerprint’ achterliet vergeet ik niet snel meer. Achteraf hebben we er nog vaak om gelachen maar dat kon ook omdat het verder een memorabele en bijzonder geslaagde avond werd. Bij iedere volgende locatiebezichtiging was natuurlijk de hamvraag ‘Waar is de …..’.

Staar je niet blind op een eerste (online) indruk
Natuurlijk is het belangrijk voor een locatie dat de online presentatie er aantrekkelijk uitziet. Maar staar je niet blind op een eerste indruk. Bij een bezichtiging kan het tegenvallen maar vaak ook enorm meevallen. In het echt kun je een locatie ‘voelen’ zoals gastvrijheid en ‘klik’ met de contactpersoon. De kunstenaar waar ik over vertelde had geen aantrekkelijke online website en toch was het in de praktijk een bijzondere beleving. Gedurende het gesprek gaf hij mij het vertrouwen dat het goed zou komen.

Een locatietour bespaart tijd
Een locatietour is inspirerend, efficiënt (in kort tijdsbestek kun je meerdere locaties bezichtigen), je doet leuke contacten op en hebt een leuke zakelijke dag uit! Er worden verschillende locatietours georganiseerd bijvoorbeeld door branchecontact Arjen en Joris op reis, maar ook stadspromotie in Amersfoort organiseert jaarlijks een locatietour. Daarnaast worden er steeds vaker ‘open locatiedagen’ georganiseerd door locatiebeheergroepen zoals onlangs Meetables deed en Wieteke en ik maandagochtend 24 augustus a.s. organiseren voor De Post Verkade groep.

Tour je ook eens mee? (Niet vergeten de juiste vragen te stellen )

Door: Linda Kerkhoven – Linda op Locatie 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!