Back Back Column

EventsBlog Christine Markvoort: FEESTELIJK!

20 oktober 2016

Als salesmanager van Philips Stadion Events draagt Christine Markvoort de mogelijkheden uit die de thuisbasis van PSV biedt voor het organiseren van evenementen. De komende weken deelt zij haar ervaringen over de Zakelijke, Smakelijke, Feestelijke én Avontuurlijke bijeenkomsten in het Philips Stadion.

Wat doen we met (schoon)moeder met kerst? Wordt het varkenshaas of hazenpeper? Nee. Klaas is vegetariër. Fonduen dan? Wie zit naast wie? Wat trek ik aan tijdens het kerstdiner en al die nieuwjaarsborrels? Genoeg vragen waar jij binnenkort je hoofd over hebt te buigen. De F van feest zit bijna in de maand…

Bij PSV zit die letter er het hele jaar door in. Heel Nederland weet inmiddels dat we in Brabant weten hoe we een feestje moeten vieren. Dat doen we dan ook veel en vaak in het Philips Stadion. Al zo’n jaar of honderd vieren we de hoogtepunten van onze club, carnaval, grootse feestjes met Guus en vooral die van onze gasten.
Daarom snappen we dat jij wel wat anders aan je hoofd hebt dan in details duiken als je een feest te organiseren hebt. Reden voor mijn collega’s en mij om er ons vak van te maken. Ik gooi er even een modern woord uit: ontzorgen. Dat is wat we doen en waar we goed in zijn. Jij hoeft alleen je gasten uit te nodigen.

We bieden een all-in pakket met hapjes en drankjes, als je wilt een DJ, parkeerplaatsen en we verwelkomen je gasten op de digitale borden langs het veld. Natuurlijk ook inclusief locatiekosten. Echt alles! Mochten jij of je gasten nieuwsgierig zijn naar de catacomben van het stadion dan regelen we ook een kijkje achter de schermen. Omdat we toch alles voor je regelen, kun je best een paar uurtje eerder richting zuiden afzakken. Het stadion zit middenin de stad met aan de ene kant winkelcentrum en nachtleven en aan de andere kant – allemaal op loopafstand – de hippe hotspots op Strijp-S.

Wist je trouwens dat het woord feest in behoorlijk wat talen op elkaar lijkt? Festa (Italiaans) Fees (Afrikaans) Feast (Engels) Fest (Deens) Fête (Frans). Ieder land heeft zijn eigen gebruiken en tradities als het om feest gaat, maar één ding hebben ze gemeen: het vieren van bijzonder feit. Er wordt altijd gegeten en gedronken en de boel versierd. Dat geeft het feest een bijzondere sfeer.
Ons stadion is overigens altijd ‘versierd’. PSV is (in tegenstelling tot veel andere clubs) eigenaar van het stadion en zorgt er voor dat alle ruimtes tip top verzorgd zijn. Champions League waardig. Daar hoef jij je geen zorgen over te maken!

Ik ben niet zo’n feestvierder.
Grapje. Ik dweil me suf tijdens carnaval, ga van boven tot onder in het oranje tijdens koninginnennacht en dag en ik zing me schor bij Guus. Dan heb ik het nog niet over verjaardagen en familiefeestjes. Wat is er heerlijker dan samen vieren? Of dat nou een verjaardag, receptie, jubileum, presentatie of personeelsfeest is; samen stilstaan bij een heuglijk feit is fijn. Wist je trouwens dat alle ruimtes in het stadion aangrenzende buitenterrassen hebben waar je fraai uitzicht hebt over het veld? Daar mag je – het is het laatste taboe – een sigaretje, pijp of een sigaar roken. Best fijn want door de glazen pui en openslaande deuren blijft het gezelschap toch samen. Niet zoals bij andere gelegenheden dat iedereen ergens buiten gezellig staat te zijn en de feestruimte leeg is.

Enfin. Ik wens mijn lezers fijne feesten! Voor mij wordt het een little black dress, geen schoonmoederprobleem want die heb ik niet, ik wacht op de uitnodiging voor het kerstdiner en het maakt me niet uit naast wie ik zit. Ik heb dus alle tijd voor jou!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!