EventPlatform in gesprek met RutteEventPlatform in gesprek met Rutte
Back Back Nieuws

EventPlatform in gesprek met Rutte

13 september 2021

EventPlatform heeft in klein comité namens de evenementenbranche een gesprek gehad met demissionair minister-president Mark Rutte. ‘Vanzelfsprekend worden er geen harde toezeggingen gedaan in de aanloop naar de persconferentie van 14 september, maar het verloop van het gesprek stemt optimistisch’, zegt Riemer Rijpkema. ‘We hebben goed de gelegenheid gehad om onze punten duidelijk te maken en de vragen die leven goed en helder te beantwoorden. We hebben benadrukt dat we vooral aan de slag willen en daarom nu snel, de 14e, duidelijkheid willen hebben daarover. Het werken met toegangsbewijzen is voor onze sector prima werkbaar, maar ook dat we er niet tot in de eindigheid mee willen werken.’

Periode van herstel

Er is veel begrip voor het feit dat als de knop om gaat, we niet direct in business zijn. Hoewel duidelijk is dat als de restricties eraf gaan, de steun ook stopt, vindt men het niet onlogisch dat er gekeken wordt naar een periode van herstel.

Aandacht en ondersteuning in de weg naar herstel

De vraag om in een komend regeerakkoord op te nemen dat de evenementenbranche, zakelijke en publieksevenementen, aandacht verdienen en ondersteuning in de weg naar herstel en ook om te kunnen innoveren, is realistisch genoemd. In het verlengde daarvan is er ook de bereidheid uitgesproken met elkaar in gesprek te blijven over een afbouw van steunmaatregelen, zonder hier concrete toezeggingen te doen. En vanzelfsprekend vindt men de vraag dat als restricties worden doorgezet, de steun moet worden doorgezet, realistisch.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!