Eventix ondersteunt organisatoren met doneeroptieEventix ondersteunt organisatoren met doneeroptie
Back Back Nieuws

Eventix ondersteunt organisatoren met doneeroptie

01 april 2020

Ticketer Eventix gaat organisatoren die hun evenement(en) hebben geannuleerd of verplaatst, ondersteunen met een doneeroptie. Met de mogelijkheid tot donatie kunnen bezoekers (een gedeelte van) het aankoopbedrag doneren en op deze manier de organisator steunen. Een organisator van een geannuleerd of verplaatst evenement heeft de keuze of hij of zij gebruik wil maken van de doneeroptie.

Creatieve oplossingen

In strijd tegen het coronavirus passeren de nodige creatieve oplossingen de revue. Vouchers worden aangeboden als vervangend ticket en de hashtag #ikhoefmijngeldNIETterug en #saveyourticket zijn inmiddels in het leven geroepen. Naast bovenstaande mogelijkheden ondersteunt Eventix nu ook het accepteren van donaties als onderdeel van het aanvragen van een terugbetaling.
Bezoekers van een verplaatst evenement die niet met de nieuwe datum akkoord gaan, kunnen een terugbetaling aanvragen. Tijdens deze aanvraag kunnen bezoekers de organisator steunen en een percentage van het aankoopbedrag doneren. Bezoekers van een volledig geannuleerd evenement, kunnen een volledige terugbetaling aanvragen of een deel van het aankoopbedrag doneren.

Waarom een doneerknop?

Bij een geannuleerd of verplaatst evenement heeft een bezoeker, als hij of zij daar om vraagt, wettelijk gezien recht op een terugbetaling. Er zullen altijd bezoekers zijn die van een terugbetaling afzien en hun favoriete venue of evenement willen steunen door middel van een donatie.

Vouchers

Er wordt door het ministerie van Economische Zaken onderzocht of een ‘voucherregeling’ met bezoekers mogelijk is. Een organisator hoeft een bezoeker dan niet terug te betalen, maar mag een voucher aanbieden. Zodra vouchers een juridische basis hebben en als wettelijke terugbetaling gezien worden, zal Eventix uiteraard ook hiermee een organisator ondersteunen.

Percentages

Wanneer een organisator ervoor kiest om de doneeroptie aan te bieden, zal Eventix een ondersteunende mail naar bezoekers die een ticket hebben gekocht sturen. Deze mail bevat meer informatie over hoe ze kunnen doneren. Een organisator kan verschillende percentages van het aankoopbedrag instellen. Een bezoeker kan vervolgens bepalen welk percentage van het aankoopbedrag gedoneerd wordt.

Bijdrage

Door organisatoren te helpen met het ontvangen van donaties probeert Eventix een bijdrage te leveren aan ondernemers in de sector die in de problemen dreigen te komen. Eventix stelt: ‘Op deze manier is het mogelijk steun te bieden aan de ondernemers achter de evenementen, en er zo samen voor te zorgen dat deze concepten er na de crisis nog steeds zijn om van te genieten.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!