Eventix lanceert Sealed Tickets tegen opkopenEventix lanceert Sealed Tickets tegen opkopen
Back Back Nieuws

Eventix lanceert Sealed Tickets tegen opkopen

22 januari 2020

Ticketer Eventix heeft een nieuwe feature aan zijn service toegevoegd: Sealed Tickets. Sealed Tickets zijn tickets die pas kort voor het evenement te downloaden zijn. Met de feature neemt Eventix maatregelen tegen opkopers die grote volumes tickets via zwarthandel doorverkopen. De feature kan op aanvraag toegepast worden.

Wat zijn Sealed Tickets?

Sealed Tickets zijn tickets die pas een dag voor het evenement voor download beschikbaar zijn. Zodra de tickets gedownload kunnen worden krijgt de bezoeker een mail. Het grote voordeel van Sealed Tickets is dat het opkopen van tickets onaantrekkelijk wordt. Doordat de tickets pas kort voor een evenement beschikbaar zijn, is de periode dat tickets via zwarthandel verkocht kunnen worden minimaal. Dit ontmoedigt een opkoper om grote aantallen tickets op te kopen.

Woodstock

Woodstock Bloemendaal heeft de feature al gebruikt en heeft met Sealed Tickets een antwoord tegen opkoping. Koene Hijlkema, initiator van de feature en organisator van Woodstock over Sealed Tickets: 'De feature is iets waar we al een tijd naar op zoek waren. Doordat we vanuit de gemeente Bloemendaal minder evenementen mogen organiseren, zijn onze shows op zondag enorm in populariteit gestegen. Dit heeft ervoor gezorgd dat er een enorme vraag naar tickets is ontstaan en hierbij helaas ook het aantal oplichters en opkopers'. 

Ontmoedigen 

'Dit vonden we enorm frustrerend, want doordat onze evenementen zo ontzettend snel uitverkochten, miste een deel van ons trouwe publiek een eerlijke kans om een ticket te kopen. We zagen een paar uur na de verkoop al dat veel te dure tickets via zwarthandel aangeboden werden. De voordelen voor ons zijn dat we onze trouwe gasten een betrouwbaar systeem bieden, waarbij verkoop eerlijk en duidelijk is en een bezoeker niet het idee heeft dat hij of zij tegen opkopers strijdt. Met Sealed Tickets ontmoedigen we de oplichters en opkopers.’

Een bezoeker kan niet gaan, wat nu?

Als een kaartkoper niet naar het evenement kan, heeft de kaartkoper de mogelijkheid om zijn ticket(s), onder de voorwaarden van TicketSwap, aan te bieden. Het aanbieden op TicketSwap gaat via de bevestigingsmail. De prijs die een verkoper voor een ticket vraagt, mag niet meer zijn dan 120% van de originele, betaalde ticketprijs. Stel dat een bezoeker een ‘Early Bird’ verkoopt, blijft de prijs van de Early Bird de maatstaf, zelfs als er al duurdere tickets in de reguliere verkoop zijn. Het doorverkopen gaat via Secure Swap. Met Secure Swap wordt het oude, aangeboden ticket ongeldig gemaakt en ontvangt de koper een ‘nieuw’ ticket, inclusief zijn of haar gegevens. Op deze manier heeft een koper altijd een geldig ticket.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!