Back Back Nieuws

Eventive Business Events organiseert langste stoet van rouwauto's

12 september 2012
Eventive Business Events organiseerde in samenwerking met Progress Communications onlangs de Nuvema Rouwauto Rit. De opdrachtgever, uitvaartverzekeraar Nuvema, wilde op deze dag de langste stoet van rouwauto’s ooit realiseren en zo met de uitvaartondernemingen een plek veroveren in het Guinness Book of World Records. Voor deze enorme stoet zijn alle driehonderd uitvaartverzorgers die met het bedrijf samenwerken, uitgenodigd om deel te nemen aan de Nuvema Rouwauto Rit.

 

Logistieke uitdaging
“Toen Nuvema ons benaderde met de vraag of wij ze konden ondersteunen met de gehele organisatie van de Nuvema Rouwauto Rit en alle handling rondom het Guinness World Records, hoopten we het record te vestigen met zo’n zestig à zeventig deelnemers. Uiteindelijk werd het project steeds groter met meer dan honderd aanmeldingen. Naast de gehele planning, de regels van het Guinness World Records waardoor de opstelling van de rouwauto's een enorme logistieke uitdaging was, en de wens om er ook een mooie relatiedag van te maken, was het continu opschalen een van onze grootste uitdagingen”, zegt Mariëlle van der Zouwen, algemeen directeur van Eventive Business Events.

Veel ethische vragen
“Daarnaast hebben we direct Progress Communications bij het project betrokken om te helpen bij alle communicatie. Voor de uitvaartverzorger is de begrafenisauto zijn of haar gezicht naar buiten en uitvaarten zijn hun dagelijkse werk. Er werden echter ook veel ethische vragen gesteld en goede afbakening van de communicatie is dan essentieel.”

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!