Back Back Nieuws

EventGame 2011 voor behoud van cultureel erfgoed

24 januari 2011
De EventGame 2011 voor het Genootschap voor Eventmanagers staat dit jaar in het teken van het behoud van Kasteel Museum Sypesteyn in Loosdrecht en vindt plaats op donderdag 17 februari. De top van de Nederlandse eventmanagers zet zich voor het zevende jaar op rij in om een eventconcept te ontwikkelen voor het goede doel.

 

Maatschappelijk betrokkenheid

Gezien de actuele bezuinigingen op de Nederlandse cultuur, is dit jaar gekozen voor het behoud van cultureel erfgoed. Het Genootschap voegt hiermee de daad bij het woord als oprecht maatschappelijk betrokken vereniging. Het fraaie Sypesteyn met ondermeer een unieke collectie Loosdrechts porselein, is door tal van (financiële) omstandigheden en ambtelijke beslissingen in zwaar weer beland, waarbij zelfs het voortbestaan niet 100% zeker is.

 

Beste eventconcept

Opzet van de EventGame is dat groepen eventmanagers, afkomstig uit verschillende sectoren, met elkaar de competitie aangaan om het beste eventconcept voor Kasteel Museum Sypesteyn te bedenken. De uitvoering van dit eventconcept zou Sypesteyn in staat moeten stellen voldoende financiële middelen in kas te krijgen om het voortbestaan in de komende jaren veilig te stellen.

 

Vakgenoten ontmoeten

'Bij-effect' van de EventGame is dat de eventmanagers volop de gelegenheid krijgen vakgenoten te ontmoeten, te leren van elkaars inzichten en een mooie samenwerking aan te gaan. Vanzelfsprekend zal de EventGame plaats vinden in het Kasteel Museum Sypesteyn.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!