Back Back Nieuws

EventCase MTD: EURO 2016 Frankrijk

14 oktober 2016

Overal en elke dag vinden er noemenswaardige events plaats, georganiseerd door de krachtige Nederlandse evenementenbranche. Tevreden opdrachtgevers die hun doelstelling bereikt hebben, gasten die met een blijvende herinnering naar huis gaan en bureaus en locaties die kunnen terugkijken op een succesvol geproduceerd evenement. Wij vinden het de moeite waard om die events – klein, groot, met een kenniselement of juist fun, spraakmakend, intiem of spectaculair – een plek te geven op Events.nl in de rubriek EventCase.

[afbeelding niet meer beschikbaar]
MTD kijkt terug op de 15e Europese Kampioenschappen voetbal. Voor de derde keer werden de kampioenschappen georganiseerd in het land van wijn en kaas en zagen we Portugal er vandoor gaan met de trofee. Het was ook de derde keer dat MTD haar service mocht verlenen tijdens de Europese Kampioenschappen.

Opdracht
Aansluiten van alle drinkwater- en afvalwater infrastructuren voor 10 stadions en 5 fan zones.

Specificaties
Garanderen van veilig drinkwater voor alle crew leden en tienduizenden bezoekers.

Opdrachtgever
UEFA EURO 2016 / de ‘host’ steden van de EURO 2016 / verschillende evenementen organisaties,

MTD’s taak was het ontwerpen (inclusief AutoCAD tekeningen), opbouwen, onderhouden en afmonteren van de totale waterinfrastructuur voor de 10 stadions. MTD voorzag ook de waterinfrastructuur voor de 5 grote fan zones: Paris Champ-de-mars, Lille, Lens, Saint-Denis en Bordeaux.
Dit project had de primeur met de inzet van MTD’s vooruitstrevende LED-technologie. Dit ‘inline’ meetapparaat evalueert het water 24/7. Het is aangesloten op een online ‘Venue Management Systeem’. Het apparaat stuurt een alarmsignaal naar het systeem wanneer het iets ongewoons in het water detecteert. Na een signaal is MTD in staat om het water te onderzoeken en wanneer nodig actie te ondernemen.

MTD @ EURO 2016 France from MTD pure water on Vimeo.

Facts
» Vanuit het centrale magazijn in Nederland zijn er 15 vrachtwagens met materialen vertrokken om de lokale voorraad in Frankrijk te ondersteunen.
» 26 kilometer pijpleiding verspreid over Frankrijk.
» 268 afvalwaterpompen waarvan 133 U2 pompen.
» Er zijn 40 drukverhogers geïnstalleerd om een goede waterdruk en ‘flow’ te generen.
» 23 ‘static tanks’ geplaatst om 3 redenen: garanderen van water op piekmomenten, voorzien in water op afgelegen plekken en dienst doen als ‘break tank’. Hierdoor kan het water niet terugstromen in de installatie.
» Er is enkel op de fan zone in Parijs meer dan 5.013.000 liter drinkwater verbruikt tijdens de kampioenschappen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!