EventCase: Hot TownEventCase: Hot Town
Back Back Eventcase

EventCase: Hot Town

28 augustus 2017

Overal en elke dag vinden er noemenswaardige events plaats, georganiseerd door de krachtige Nederlandse evenementenbranche. Tevreden opdrachtgevers die hun doelstelling bereikt hebben, gasten die met een blijvende herinnering naar huis gaan en bureaus en locaties die kunnen terugkijken op een succesvol geproduceerd evenement. Wij vinden het de moeite waard om die events – klein, groot, met een kenniselement of juist fun, spraakmakend, intiem of spectaculair – een plek te geven op Events.nl in de rubriek EventCase.

  • Soort evenement > Bedrijfsfeest van een grote corporate
  • Opdrachtgever > Plugged Productions en MCI Group
  • Organisator > Hot Town
  • Datum evenement > Januari 2017
  • Locatie >  RAI Amsterdam
  • Doelgroep > Alle medewerkers wereldwijd van het bedrijf
  • Aantal gasten > 9.000

Samenvatting van het evenement >

Via Plugged Productions kwam het verzoek binnen een unieke show neer te zetten voor een groot en exclusief evenement in de Rai. Hot Town, niet voor één gat te vangen, ging aan de slag. Deze band speelt namelijk niet alleen covers, maar zorgt voor complete shows met alles erop en eraan. Van (maatwerk) podium acts tot high-end lichtshows en van eigen showdansers tot oogverblindende kostuums.

De opdracht was het verzorgen van een muzikale hoofdact van circa 50 minuten. Het doel was verrassen, verbazen en vermaken in een hoog tempo. En het event moest een eenheidsgevoel creëren bij 140 verschillende nationaliteiten. Voor dit optreden moest ook nog eens een maatwerk special ‘Divas of the World’ worden gecreëerd van internationaal niveau. Een flinke uitdaging dus. Het werd uiteindelijk een heerlijke over-the-top show waarbij werkelijk aan ieder detail was gedacht. Van kleding en choreografie, tot optimaal podium gebruik, en time-code lichtshow.

'Er gaat heel wat voorbereiding zitten in een show als deze’, vertelt Ron van der Sanden, de creatieve leider van het team. 'Iedere minuut die voorbij komt is het resultaat van een heel ontwikkelingsproces’. Een proces wat Hot Town samen met de vaste crew aan zangers en dansers doorloopt, maar waar uiteindelijk ook een club van ervaren technici aan mogen knutselen. 'Er komt een hoop bij kijken om alles exact op het juiste moment te programmeren. Zeker omdat de maatwerk special slechts kort van tevoren werd vormgegeven. Zonder een vast team dat elkaar feilloos aanvoelt was dit niet mogelijk. Ieder detail moet kloppen en de juiste uitstraling hebben’.

En die uitstraling was er. Na afloop van het optreden stroomden de complimenten binnen. Een vrolijke energieke up-tempo show, overtuigend neergezet door een groep mensen met duidelijk veel ervaring. Een prachtig visitekaartje voor Hot Town en het geeft eens te meer de diversiteit en capaciteiten van de band weer.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!