Event Streaming van aanmelder.nl: ‘Plug and play’ door digitaal vernuft Event Streaming van aanmelder.nl: ‘Plug and play’ door digitaal vernuft
Back Back Trends

Event Streaming van aanmelder.nl: ‘Plug and play’ door digitaal vernuft

03 september 2020

Het Delftse bedrijf aanmelder.nl was al toonaangevend in het ontzorgen van eventorganisatoren door met slimme software het hele aanmeld-, registratie- en follow-uptraject van deelnemers aan evenementen te vereenvoudigen. Nu gaat het bedrijf nog een stap verder. Mathijs Broekhuizen legt uit hoe je als organisator met Event Streaming op een simpele manier de beleving van een evenement naar de huiskamer kunt brengen.

Creativiteit

Gelukkig komt in tijden van crisis ook veel creativiteit bovendrijven. Voor aanmelder.nl was dit hét moment om een idee dat al langer op de plank lag een nieuwe impuls te geven.

‘Naast onze ‘Scan and Badge’-toepassing, waarmee je als deelnemer een QR-code scant en direct jouw badge uitgeprint krijgt, kunnen we met Event Streaming een evenement live opnemen en direct naar een platform van jouw keuze streamen. Zo kun je als eventorganisator veel meer deelnemers bereiken dan fysiek op een eventlocatie mogelijk of toegestaan is’, begint Broekhuizen, Operational Manager bij aanmelder.nl.

4K-camera’s

‘Bij ons staat gebruiksgemak voor de eventorganisator voorop!’ vervolgt Broekhuizen. ‘De organisator ontvangt een flight case met daarin drie modules: twee voor de 4K-camera’s en een voor de slides die een spreker gebruikt. Uiteraard zit er een handleiding bij die bijvoorbeeld aangeeft waar de organisator de camera’s op een statief kan plaatsen en hoe hij die op het podium en het publiek moet richten voor het beste weergaveresultaat. Vervolgens sluit hij de camera’s aan en dat is het. Plug and play in optima forma!’ Dat klinkt eenvoudig en voor de eventorganisator is dat ook zo. De software die achter Event Streaming schuilgaat en het zo makkelijk maakt, is dat echter helemaal niet.

Artificial Intelligence en gezichtsherkenning

4K-camera’s zijn camera’s met Ultra HD-resolutie. De beelden die je opneemt in 4K-resolutie bevatten veel pixels, waardoor veel details in video’s zichtbaar zijn. ‘De camera’s zenden de opnames via 4G of een kabel naar een server. De software op de server bevat artificial intelligence die naar de opnames kijkt en de interessantste beelden eruit kiest. Wanneer de spreker van slide wisselt, dan switcht het beeld van de spreker naar de slide. Wanneer de software waarneemt dat het publiek applaudisseert, switcht het beeld naar het publiek. Vanwege het 4K-beeld kan je, wanneer de spreker heen en weer beweegt, inzoomen op de spreker terwijl je nog steeds een HD-beeld behoudt. Omdat er twee camera’s staan en de software van beeld switcht, ontstaat er een dynamisch beeld, zoals bijvoorbeeld bij Ted Talks. De gezichtsherkenningssoftware is zo geavanceerd dat het zelfs in staat is om meerdere personen, bijvoorbeeld een dagvoorzitter en een spreker, te herkennen en afzonderlijk te volgen. Zo lijkt het alsof cameramensen de camera’s bedienen, aangestuurd vanuit een regiekamer, maar in feite neemt onze slimme software de rol van zowel de cameramensen als van de regisseur over,’ vertelt Broekhuizen trots.

Uitvoerige testfase vooraf

Bij aanmelder.nl gaan ze voor de lancering van Event Streaming niet over een nacht ijs. ‘Wij hebben Event Streaming uiteraard uitvoerig op kantoor getest. In juli heeft een bedrijf bij hen op kantoor een online event georganiseerd en daar bleek Event Streaming een groot succes. Het gaf ons ook gelegenheid om nog een aantal zaken te finetunen, maar wij gaan het product vol vertrouwen op 15 september lanceren. In de eerste periode zal er altijd nog een engineer van ons meegaan naar het evenement om de organisator met raad en daad bij te staan, maar echt, meer dan de camera’s opstellen en de ‘aan-knop’ omzetten komt er bij Event Streaming niet kijken.

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van Event Streaming? Meld je dan aan voor het lanceringsevent van Event Streaming via deze link en laat je overtuigen van de toegevoegde waarde voor jouw evenement.

Door > Rob van Hilten

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!