Back Back Interview

Event Personality: Erick Verlee van Topartiest.nl aan het woord

06 juli 2011

De evenementenbranche blijft een mensenbranche waarin we elkaar inspireren en van elkaar kunnen leren. Met de rubriek Event Personality legt High Profile persoonlijke en vakgerelateerde vragen voor aan aanbieders en opdrachtgevers uit de branche. Deze week is Erick Verlee, eigenaar Topartiest.nl, aan het woord.

Erick Verlee: 'Als het gaat voelen als een baan stop ik ermee!'

– Wie is Erick Verlee?
Levensgenieter, samenwonend met Marissa en een tweetal eigenwijze katten. Ik ben enthousiast en gedreven, soms onuitstaanbaar en zwart wit. Iets grijs zien heeft bij mij altijd even tijd nodig. Ik houd van muziek, theater, lekker eten en drinken en zie graag veel van de wereld. Topartiest.nl is mijn dagelijkse uitdaging.

– Kort bedrijfsprofiel:
Topartiest.nl is stevig geworteld in de artiestenwereld. Met een ruim aanbod aan eigen acts en een enorm netwerk in de branche kan voor iedere opdrachtgever het volledige entertainmentprogramma worden verzorgd. Teveel anderen denken vanuit hun artiestenaanbod. Topartiest.nl bekijkt samen met de opdrachtgever wat het beste aansluit bij de wensen…en regelt het vervolgens. Alleen op deze manier kan er een maximaal rendement uit het budget van de opdrachtgever worden gehaald.

– Mijn motto:
Werken bij Topartiest.nl verveelt nooit. Sterker, het voelt niet als werk. Ik ben gewoon altijd met mijn grootste liefhebberij bezig. Mijn persoonlijke motto is dan ook: ‘als het gaat voelen als een baan stop ik ermee!’

– Het mooiste evenement dat ik georganiseerd heb:
Wij hebben altijd de duidelijke keuze gemaakt niet met een dubbele pet op te willen zitten. Topartiest.nl organiseert geen evenementen maar doet waar we goed in zijn en verstand van hebben: het leveren van entertainment. Natuurlijk heeft ons entertainment bij mogen dragen aan duizenden mooie events. Onmogelijk om daar een keuze uit te maken!

– Hoe ik de crisis heb overleefd:
De crisis heeft ook voordelen gehad. We hebben intern alle werkprocessen onder de loep genomen en waar mogelijk verbeterd. We hebben nieuwe doelen gesteld en zijn nog actiever met onze artiestenstal aan de slag gegaan. Daarnaast zijn we tot het inzicht gekomen dat dienstverlening een steeds belangrijker deel van ons product is. Echt meerwaarde toevoegen zowel voor artiesten als klanten. Als je maar hard genoeg blijft werken kom je uiteindelijk sterker uit de crisis!

– Waar ik mijn inspiratie vandaan haal?
Inspiratie zit in zoveel dingen. Maar de meeste inspiratie haal ik uit mensen die over ‘het heilige vuur’ beschikken. Wij plannen iedere week wel een paar afspraken met artiesten en nemen dan ruimschoots tijd om te brainstormen over van alles en nog wat. Als ik dan mensen tref die zowel creatief als gemotiveerd zijn, dan kom je vanzelf tot nieuwe inzichten en mogelijkheden. Deze contacten inspireren mij enorm.

– Mijn droom:
Ik beschouw mijzelf als iemand die het enorm getroffen heeft. Ik heb de mogelijkheid mijn boterham te verdienen met hetgeen ik het liefste doe. Dat is al een droom op zich. Verder ben ik niet zo'n dromer, ik focus me liever op de uitdagingen die zich elke dag weer aandienen.

– Ik bewonder uit de evenementenbranche:
Lastige vraag. Door één naam te noemen zou ik velen tekort doen. Er lopen veel bijzondere mensen in onze branche. Ik heb veel bewondering voor wat mensen als Joop van de Ende gedaan hebben. Die heeft toch zijn eigen markt geschapen.

– Mijn gouden tip die ik altijd toepas in mijn vak/tijdens evenementen:
Probeer te kijken door de ogen van diegene waarvoor je werkt.

– Deze (publieks)evenementen staan steevast in mijn agenda:
Concerten van Prince! Ik ben een groot fan en sla geen concert over. Zijn muzikale vakmanschap, gevoel voor show en zijn af en toe geniale grillen houden mij altijd geboeid. Dit weekend speelt hij drie keer op North Sea Jazz en ik ga alle keren!

– Mijn grootste hobby:
Ik ben een gadgetfreak, met name Apple spulletjes hebben mijn voorkeur. Daar gaat nogal wat tijd inzitten.

– Favoriete boek, tijdschrift en tv-programma:
Mooi boek is Kruistocht in spijkerbroek. Tijdschriften lees ik sporadisch. Tv programma's zijn er veel. Ik ben nogal een nieuwsvreter dus veel Pauw & Witteman etc.

– Favoriete vakantieland en –stad:
Zuid-Afrika is prachtig met name de parken. Als je middenin een kudde olifanten verzeild raakt, is dat enorm indrukwekkend. Als stad heeft San Francisco veel aantrekkingskracht, maar ook Praag en Barcelona bezoek ik graag.

– Van deze muziek ga ik helemaal los:
Zoals gezegd Prince. Maar eigenlijk wel heel veel verschillende genres en artiesten. Als het maar puur is en met liefde gemaakt!

– De grootste blunder:
Ik ben niet zo bang om fouten te maken. Als je het risico op fouten wilt vermijden loop je vaak de mooiste successen mis. Een blunder die ik ooit maakte was dat ik op een afspraak met een klant vroeg of ze zwanger was. Dat bleek niet zo te zijn… Zoals je zult begrijpen scoor je dan bij een vrouw geen bonuspunten!

– Hoe ‘social media’ ben ik?
Ik heb een persoonlijke Twitter en Facebook account. Ook Topartiest beschikt over beiden. Ik zie wel vaak bedrijven die heel enthousiast beginnen maar naar verloop van tijd komt de klad erin. En een Facebookpagina met alleen maar oude berichtjes vind ik slecht overkomen. Dus alleen maar aan social media beginnen als je er ook echt plezier aan beleeft! Ik heb ook een LinkedIn profiel, maar dat lijkt me teveel op voetbalplaatjes sparen.

– Over 5 jaar… :
Staat Topartiest.nl nog beter in de markt dan nu al het geval is. Met een uitgebalanceerd aanbod in diensten en artiesten.

– Wat niemand van mij weet/verwacht:
Pfff… Geen idee. Alhoewel, veel mensen weten niet dat ik vroeger als uitvoerend artiest werkzaam ben geweest.

– Wat ik nog graag kwijt wil aan de branche:
Werk met professionals die hun vak verstaan!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!