Event Management Group: groeien is meer dan alleen groter wordenEvent Management Group: groeien is meer dan alleen groter worden
Back Back Interview

Event Management Group: groeien is meer dan alleen groter worden

28 november 2018

Vier jaar geleden begon Danny Keppels aan een uitdaging. Hij kreeg de kans een prachtige locatie over te nemen, de monumentale kasteelboerderij De Grote Hegge aan de rand van het witte stadje Thorn in Midden-Limburg. Danny bracht zelf een ruime ervaring in de evenementenbranche met zich mee en met een club supergemotiveerde jonge talenten was dat het begin van de Event Management Group

‘Het is mooi om te zien hoe iedereen is meegegroeid met het bedrijf’ 

 

Prachtige locaties

‘Ik herinner me nog goed de spanning die we voelden toen we de eerste keer een feest voor 250 gasten moesten organiseren’, zegt Danny. ‘Nu doen we regelmatig evenementen voor 1.000 man en meer. Het is mooi om te zien hoe iedereen is meegegroeid met het bedrijf’. Want groeien, dat deed de Event Management Group. Al snel werden twee prachtige locaties in Zuid-Limburg overgenomen. In Schinveld was dat landgoed De SchinvelderHoeve, een prachtig gesitueerde carréhoeve uit de veertiende eeuw. Rebelle Maastricht, de tweede locatie, is een exclusieve evenementenlocatie in de voormalige Augustijnenkerk in het centrum van de meest Bourgondische stad van Nederland.

De groei van de Event Management Group manifesteert zich ook in de clientèle. Allereerst werd naam gemaakt in Limburg, maar al snel kwamen opdrachtgevers ook van ver daarbuiten. Uit de rest van Nederland, maar ook uit de aangrenzende regio’s in Duitsland en België. Om het groeiende klantenbestand nog beter van dienst te kunnen zijn werden samenwerkingsverbanden aangegaan met een drietal andere locaties: Holland Casino te Valkenburg, La Bonbonnière te Maastricht en Onder de Brug, een unieke, futuristische locatie, letterlijk onder de brug over het Albertkanaal bij het Belgische Vroenhoven. Daarnaast zocht de Event Management Group naar een manier om nog meer klanten het perfecte evenement te kunnen bieden. Dat werd een nieuw bedrijfsonderdeel: The Event Architect.

The Event Architect

Zoals een architect een gebouw voor zijn opdrachtgever ontwerpt, zo gaat ook The Event Architect te werk. Hij luistert naar de wensen van de opdrachtgever, kijkt wat er mogelijk is en zoekt vervolgens de perfecte locatie, aankleding en invulling van het evenement. Of het nu gaat om een besloten feestje, een receptie of om een groot congres, de passende oplossing wordt gevonden. ‘We zijn heel flexibel ingesteld’, zegt Danny Keppels. ‘Afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever kiezen we voor een van de leveranciers of cateraars waar we goede ervaringen mee hebben. Daarnaast hebben we vaste partners (95% vanaf het begin), zoals een vaste brouwerij, vaste leveranciers van koffie en wijn, waar we mee samenwerken. Het personeel waar we de evenementen mee uitvoeren komt uit een eigen kwalitatieve, flexibele pool’.

Groei

De Event Management Group is dus in amper vier jaar tijd gegroeid van één feestlocatie voor huwelijken en partijen tot een grote en gewaardeerde speler op de evenementenmarkt, die steeds meer naam maakt in en buiten Nederland. Zal die groei zich voortzetten? Als het aan Danny Keppels ligt wel. ‘We willen ons werkgebied uitbreiden, misschien richting Eindhoven, Hasselt of Aken, wie zal het zeggen. Maar groei betekent niet alleen meer locaties en grotere evenementen. Het mooiste vind ik de groei van de medewerkers. Ik heb mogen meemaken dat ze van een stel supergemotiveerde jonge talenten groeiden tot nog altijd even gedreven, maar steeds meer ervaren, volwassen professionals. Dat vind ik mooi’.

Door > Ton van de Laar

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!