Back Back Nieuws

Event Department organiseert haar 5de TijdschriftenGala

05 december 2012
In samenwerking met de Groep Publiekstijdschriften van het Nederlands Uitgeversverbond (NUV), organiseerde Event Department op 29 november, voor het 5e jaar op rij het TijdschriftenGala. Decor van het jaarlijks evenement, dat dit jaar voor de 15e keer plaats vond, was de Amsterdam Convention Factory.

Lauren Verster
Presentatie van de awardshow was in handen van Lauren Verster. Lauren sierde al heel wat tijdschriftcovers, variërend van glossies tot omroepbladen. De AVRO-presentatrice van onder meer Fort Boyard en Expeditie Poolcirkel, werd bijgestaan door Edo Brunner in zijn rol als komische side kick. Naast alle Mercurs-winnaars, schitterden ook Ben Saunders en Sharon Doorson op het podium.

Winnaars
De glossy JAN werd uitgeroepen tot Tijdschrift van het Jaar 2012. De oeuvreprijs, de Mercur d’Or, werd toegekend aan de 60-jarige Donald Duck. Cécile Narinx van ELLE mocht de Mercur voor Hoofdredacteur van het Jaar in ontvangst nemen.

De Nederlandse editie van VOGUE ontving de Mercur voor Lancering van het Jaar. De actie LINDA. LIJNT, waaraan 16.000 lezers deelnamen, kreeg de Mercur voor Innovatie van het Jaar. De campagne Donald Duck geeft Nederland al 60 jaar kleur, waarbij vele speciale edities voor de diverse Nederlandse provincies verschenen, leverde de Mercur voor Marketingactie van het Jaar op.

De nieuwe vormgeving van Eigen Huis & Interieur was goed voor een Mercur voor de Artdirection van het Jaar. Vorige week ontving dit designmagazine ook al de Amerikaanse Ozzie Award van het vaktijdschrift Folio. De cover van de VPRO Gids over de jongerenserie Doctor Cheezy kreeg de Mercur voor Tijdschriftcover van het Jaar. Het Dossier Saab van Autoweek resulteerde in de Mercur voor Tijdschriftreportage van het Jaar en de Bruna in Gorinchem werd uitgeroepen tot de Tijdschriftenretailer van het Jaar.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!