Back Back Nieuws

Event Department organiseert Crowdfunding Day Europe 2016

30 mei 2016
Event Department nam afgelopen week de organisatie van de tweede editie van Crowdfunding Day Europe op zich. Het evenement werd georganiseerd in samenwerking met crowdfunding agency Douw & Koren. Met een programma verdeeld over 7 zalen, met meer dan 50 sprekers en 900 bezoekers was Crowdfunding Day Europe 2016 een dag waar alle kennis, tools en contacten aanwezig waren om zelf aan de slag te gaan met crowdfunding. Daarnaast werden de Dutch Crowdfuning Awards uitgereikt en was onze Minister-president Mark Rutte aanwezig tijdens de opening van de dag.

Walhalla voor professionals
De derde en vierde verdieping van het congrescentrum van de Amsterdam Arena zijn op 25 mei omgetoverd tot het walhalla voor professionals die een link hebben, of willen krijgen, met crowdfunding. Tijdens deze dag zijn veel aspecten van crowdfunding aan het licht gekomen vanuit verschillende invalshoeken. Zo waren er sessies over crowdfunding in de horeca, de retail & packaging industrie en de agrarische sector. De ware crowdfunding heroes hebben toelichting gegeven over hun succesvolle crowdfunding campagnes en de strategie daarachter, Joris Luyendijk gaf een inspirerende sessie over de rol die crowdfunding kan spelen in de economie waar we gezamenlijk aan bouwen en Jon Leland (oprichter van Kickstarter) gaf de bezoeker een kijkje in de strategie achter Kickstarter en besprak de risico’s van crowdfunding.

Dromen versus Risico’s
Het thema van dit jaar was Dromen versus Risico’s. Crowdfunding laat ons dromen. Dromen over geweldige ondernemersplannen en een economie die we samen maken. Maar komen gecrowdfunde ondernemers hun verplichtingen wel na? Crowdfunding platforms voegen risicoclassificaties toe en overheden verzwaren de regels voor crowdfunding. Is het tijd om naïeve dromers te beschermen tegen de risico’s van crowdfunding, óf tijd om de droom van crowdfunding te beschermen tegen de nadruk op ratings, risico’s en regels?

Foto: Remy de Klein

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!