Event Culinair experimenteert met hybride cateringEvent Culinair experimenteert met hybride catering
Back Back Nieuws

Event Culinair experimenteert met hybride catering

15 juni 2020

Naar verwachting wordt er de komende tijd flink ingezet op hybride evenementen, reden voor Event Culinair, catering & events om intensief te experimenteren met een vorm van hybride catering. De conceptcateraar uit Amsterdam organiseert op eigen initiatief een aantal hybride ‘Dance & Dine-events’, de eerste van dit soort in Nederland!

Culinair viergangendiner

In de Shaffyzaal van het onlangs fraai verbouwde cultuurhuis Felix Meritis aan de Keizersgracht in de hoofdstad, kunnen dertig gasten op gepaste afstand van elkaar, genieten van een culinair viergangendiner, compleet met muzikale omlijsting van een band en een DJ. Daarbij kan er in de loop van de avond – bij de tafeltjes en dus ook hier op gepaste afstand - flink gedanst worden!

Culinaire dinerbox

Ook in verschillende keukens en woonkamers in Nederland kunnen de voetjes van de vloer, want ook thuis kunnen mensen het evenement meebeleven via een videolivestream. Zij krijgen een culinaire dinerbox thuisgestuurd met precies hetzelfde diner als wat in Felix Meritis werd uitgeserveerd. De verschillende gangen zijn zodanig geprepareerd dat het menu snel en gemakkelijk zelf te bereiden is.

Passend bij de nieuwe werkelijkheid

Erik Dercksen van Event Culinair: ‘We doen dit niet alleen omdat we het gewoon heel leuk vinden om weer wat te kunnen doen, maar ook omdat we ervaring op willen doen met catering tijdens hybride evenementen. We kunnen ons voorstellen dat er bijvoorbeeld bedrijven zijn die ondanks corona, deze zomer of het najaar iets bijzonders voor hun klanten of hun medewerkers willen doen. Bijvoorbeeld door middel van een goed uitgevoerd hybride eventconcept met een inhoudelijke component in combinatie met entertainment én een verrassende cateringbox bij de mensen thuis of in de verschillende filialen. Dat past helemaal in deze nieuwe werkelijkheid. Wij weten nu in ieder geval precies wat wél en niet werkt. We zijn er klaar voor!’

Hogere culinaire segment

Na weken van research, uitproberen, finetunen en experimenteren, kan Event Culinair nu met verschillende soorten koelboxen (geheel HACCP verantwoord), koeltransporten en de verschillende koeriers, verschillende soorten milieuvriendelijke boxen bij hybride evenementen verzorgen. Event Culinair richt zich met name op het hogere culinaire segment en werkt daarvoor ook samen met sterrenchefs. ‘We onderscheiden ons vooral met culinaire dinerboxen die thuis héél gemakkelijk te bereiden zijn met uitgebreide instructie hoe de gerechten klaar te maken, desgewenst met videofilmpjes. Dummieproof en uitgebreid in de praktijk getest’, aldus Dercksen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!