Mirco Cuppens (foto door Ed Hamelink)Mirco Cuppens (foto door Ed Hamelink)
Back Back Interview

Event Company: ‘We willen weer!’

29 mei 2020

Het zit in het DNA van een ondernemer om positief te blijven en kansen te zien: ‘Oké, dit is de case, wat gaan we doen?’ De huidige coronacrisis levert ondernemers naast kopzorgen en uitdagingen ook enkele nieuwe kansen op. Event Company-ondernemer Mirco Cuppens vertelt hoe het bedrijf met de situatie omgaat: ‘Het is fijn dat er nu weer een beetje perspectief is; laten we samen binnen het nieuwe perspectief zoeken naar innovatieve activiteiten.’ 

Groot en groen

Event Company beschikt over drie prachtige evenementenlocaties: Landgoed Te Werve en buitenlocatie Te Werve Buiten in een beschermd natuurpark in Rijswijk en het monumentale Kasteel De Hooge Vuursche in Baarn. De drie locaties hebben iets gemeen: het is er groot en groen. 

  • Foto: Bas Uijlings
    Foto: Bas Uijlings
  • Foto: Bas Uijlings
    Foto: Bas Uijlings
  • Foto: Bas Uijlings
    Foto: Bas Uijlings

Met tientallen hectare land is bij Event Company buiten veel mogelijk. Van pop-up en picknick tot vergaderingen en break-outs in de buitenlucht. Mirco: ‘Wij hebben de ruimte! Op de locaties van Event Company is alles ruim opgezet en kunnen we optimaal gebruikmaken van de weidse buitenruimte, maar ook van bijvoorbeeld de semi-buitenruimte in de grote tent van Te Werve Buiten en de binnenruimten met hoge plafonds en goede ventilatie. Natuurlijk zijn er ook tal van flexibele opstellingen op de landgoederen mogelijk.’

Gezonde buitenlucht

Vanaf 1 juni kunnen kleine bijeenkomsten buiten weer plaatsvinden. Weliswaar onder strikte voorwaarden, zoals triage bij aankomst van de gasten, anderhalve meter afstand houden en niet meer dan 30 gasten tegelijkertijd op de locatie hebben. Mirco: ‘Die anderhalve meter is in de praktijk wel een hele lastige. De capaciteit van eventlocaties keldert er enorm door naar beneden. Gelukkig hebben we wel veel ideeën om onze royale buitenruimten beter te benutten. Daar kunnen wij de gasten immers de gezonde buitenlucht bieden.’

Positiviteit

‘We hebben hier geen minuut stilgestaan. Iedereen heeft de schouders eronder gezet. Zo gebeurde het bijvoorbeeld dat de chef-kok een klassieke lantaarnpaal op het landgoed heeft gepoetst, en andere medewerkers hielpen met schilderen en allerhande klusjes in en om de locaties. De positiviteit en loyaliteit bij de medewerkers is groots; dat werkt aanstekelijk.’

Het werkt volgens Mirco stimulerend om te zien wat er allemaal wél kan. Bijvoorbeeld vergaderen in de buitenlucht. Op nieuwe ideeën komen, rust nemen in de natuur, opladen met gezonde voeding en culinair genieten: Event Company biedt de ideale locaties om tot creativiteit, inspiratie en verbinding te komen. ‘Daarnaast openen we in Te Werve Buiten een pop-up restaurant: een stoer grillrestaurant waar je op zondag ook een Boschendal picknick kunt reserveren. En bij Kasteel De Hooge Vuursche bieden we all-in arrangementen aan met een overnachting, diner en leuke activiteiten zoals een autorally met een gevulde picknickmand voor onderweg.’

Delen

Event Company is lid van netwerkorganisatie Dutch Venue Association (DVA), waarmee het bedrijf kan rekenen op vertegenwoordiging, ondersteuning en verbinding van de toonaangevende evenementenlocaties die lid zijn. Mirco: ‘Dat is, zeker ook in deze tijd, erg fijn. Event Company heeft veel contact met anderen in de branche. Alles in je eentje moeten doen en bedenken, is lastig. Het is prettig om te sparren en kennis te delen over de gemeenschappelijke problematiek. Tijdens de coronacrisis merk ik eens te meer wat de échte kracht van zo’n samenwerkingsverband is.’

Oproep

‘Er zit zo veel creativiteit in de markt. Event Company heeft een grote plus door de hoeveelheid buitenruimte die we bieden. Dat maakt het organiseren van zakelijke en kleinschalige evenementen op onze locaties kansrijk in deze lastige periode, waarin iedereen in de branche zoekt naar overlevingsstrategieën. Probeer creatief met elkaar mee te denken; durf een idee voor te leggen aan een andere ondernemer. Binnen de mogelijkheden die er nu en in de nabije toekomst zijn, zijn er veel interessante modellen en concepten op te tuigen. Ik ben benieuwd om te zien wat iedereen allemaal verzint en nodig ondernemers uit de evenementenbranche dan ook uit om in mogelijkheden te denken’, aldus een positief ingestelde Mirco Cuppens.

Door > Irene Campfens

 

Op de foto: Mirco Cuppens (foto door Ed Hamelink)

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!