Event Centre Vinkeveen. Smaakvol en eigenwijs met een vleugje maritieme allureEvent Centre Vinkeveen. Smaakvol en eigenwijs met een vleugje maritieme allure
Back Back Locaties

Event Centre Vinkeveen. Smaakvol en eigenwijs met een vleugje maritieme allure

13 juni 2019

De plek is even markant als niet te missen. Onderaan de afrit naar de N201, vanaf de A2 tussen Amsterdam en Utrecht, en aan de boorden van de Vinkeveense Plassen. Optimaal bereikbaar en tegelijk subtiel verscholen. Event Centre Vinkeveen en het ernaast gelegen Apollo Hotel inclusief The Harbour Club hebben de ideale propositie voor de zakelijke eventmarkt. ‘De ligging is in al zijn facetten uniek’, zegt algemeen manager Arjan de Ridder met gepaste trots. ‘Uiterst flexibele zaal- en vergadercapaciteit, volop parkeerruimte, alle denkbare faciliteiten en aan open water. We hebben zelfs ons eigen strand.’ Voorwaar een zeldzame oase in de Randstedelijke drukte.

 • Arjan de Ridder
  Arjan de Ridder
 • Event Centre
  Event Centre
 • Event Centre
  Event Centre
 • Apollo Vinkeveen
  Apollo Vinkeveen
 • Apollo Vinkeveen
  Apollo Vinkeveen
 • Apollo Vinkeveen
  Apollo Vinkeveen
 • Event Centre
  Event Centre
 • Vinki Beach
  Vinki Beach

Exclusief

Wie wat betreft zakelijke accommodaties van aangename verrassingen houdt, komt aan de Groenlandsekade in Vinkeveen aan zijn trekken. Zo onopvallend als het exterieur is, zo smaakvol en eigen presenteert de locatie zich eenmaal binnen. ‘In lijn met de filosofie van The Harbour Club heeft het interieur van zowel het hotel als het Eventcenter allerlei maritieme accenten gekregen’, vertelt De Ridder. Van de houten sloep die prominent in de met duizenden strookjes kisthout beklede centrale hal van het hotel is opgehangen, tot de in de stoffering van vloeren en wanden verwerkte figuren in blauw, alles ademt een nauwe verbinding met watersport. ‘Niet verwonderlijk natuurlijk; we zitten hier immers op de oever van een van de meest bekende plassengebieden van ons land.’ Het restaurant heeft alles wat je van The Harbour Club gewend bent. Stijl, sfeer, exclusiviteit. Smaakvol meubilair met accenten van hout. Een op visgerechten gebaseerde menukaart uit de typerende open kwaliteitskeuken, de in het oog springende transparantglazen wijnkasten als scheidingswanden. Open voor lunch- en dinergasten, desgewenst ook beschikbaar voor deelnemers aan zakelijke partijen in het naastgelegen Eventcenter.

Chillen

Op het lijstje van opdrachtgevers die sinds de opening anderhalf jaar geleden Eventcenter Vinkeveen kozen voor een zakelijk evenement, staan aansprekende namen: AkzoNobel, Philips, PWC, Nationale Nederlanden. ‘Jaguar heeft onlangs bij ons zijn nieuwe model gelanceerd. Voor een dergelijke partij leent het Event Centre zich uitstekend. Het is immers een open black box van 400 vierkante meter die kan worden opgesplitst in drie kleinere ruimten. Daarbinnen kunnen organisatoren met hun creatieve eventconcepten alle kanten op.’ Zo hangen de trussen voor licht en geluid op een hoogte van liefst 8 meter wat voor de meest bijzondere decor- en backdrop constructies volop mogelijkheden biedt. Op de eerste etage zijn verschillende koffie lounges, 2 boardrooms en 9 kleinere vergaderzalen ingericht, die geschikt zijn voor een boardmeeting, trainingen of workshops. Stuk voor stuk ruimtelijk en licht. En de meeste ook weer met het uitnodigende uitzicht over de plassen.

Sloepen

‘We hebben buiten het Event Centre een zandstrand aangelegd, Vinki Beach. Met ernaast een grasveld, twee jeu de boules banen en allerlei knusse chill plekken eromheen. Het spreekt voor zich dat daar ook uitgebreid en tot in de laatste uurtjes kan worden gebarbecued en gefeest.’ Voor wie zijn strandgasten nog iets extra’s wil bieden, bestaat de mogelijkheid per sloep een tocht te maken over de naastgelegen plassen. Compleet met een mooie fles champagne en een schaal met sushi. Aan het terras en Vinki Beach grenst een eigen haven. ‘Deze sloepen kunnen met en zonder captain worden gehuurd als onderdeel van programma’s in het Eventcenter. We hebben er vijf. Je kunt hiervandaan zelfs vrij eenvoudig richting Amsterdam varen, wat ook weer een bijzondere toevoeging is voor de beleving die je je gasten wilt bezorgen’, stelt De Ridder. Cruciaal onderdeel van elk evenement, zakelijk of anderszins zoals bijvoorbeeld een bruiloft of jubileum, is natuurlijk catering. Zeker wat dat betreft heeft de locatie een naam hoog te houden. De Ridder: ‘Die wordt immers verzorgd vanuit The Harbour Club, bekend om de veelgeprezen verse sushi en onderscheidende gerechten van de grill.’ Maar ook voor de toegankelijke sandwich lunch tijdens de intensieve vergadering, zetten de eigen chefs zich meer dan graag in, belooft de Ridder. En, oh ja, overnachten in het naastgelegen Apollo Hotel Vinkeveen is een kwestie van boeken. Er zijn 86 comfortabele kamers en twee suites beschikbaar.

Door > Henny Beijer

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!