Event bezoekers aan de slag met DIY 360 SelfieEvent bezoekers aan de slag met DIY 360 Selfie
Back Back Nieuws

Event bezoekers aan de slag met DIY 360 Selfie

09 juni 2017

Virtual reality is hot. Voor veel event organisatoren is het echter nog steeds niet helder wat de meerwaarde voor hun event kan zijn. DIY 360 Selfie is een manier om bezoekers zelf iets met VR te laten doen. En dat zonder dat mensen met een VR bril in hun eigen wereldje afgesloten zijn van de buitenwereld. Bij DIY 360 Selfie is het een en al actie. De bezoeker wordt bij de activiteit betrokken door ze zelf een 360 graden foto mét geluid te laten maken en deze terug te kijken in een VR headset. Shoot, record, play!

Hoe werkt het?

Bezoekers krijgen een 360° camera om een selfie mee te maken. Dat is met één druk op de knop gedaan. Let wel, deze neemt alles op wat zich in je omgeving bevindt. Terwijl de opname online wordt gezet spreekt de deelnemer een audioboodschap in. Deze wordt ook geupload en gekoppeld aan de foto. Het resultaat is meteen terug te zien en te horen met een virtual reality bril. Direct een verassend resultaat en leuk om te doen en achteraf te delen. Bekijk hier een voorbeeld.

De bezoeker aan het woord

Dit concept is geschikt voor conferenties, beurzen, congressen en festivals. De inhoud van de audioboodschap die de deelnemers inspreken is inhoudelijk te koppelen aan het event. Laat bezoekers vertellen hoe ze het naar hun zin hebben, wat ze graag zouden willen, waarom ze zijn gekomen, wie ze willen ontmoeten, etc. Uiteraard kunnen de deelnemers ook thuis hun eigen foto online terugkijken, ook zonder VR bril, gewoon op de computer of smartphone. Ieder event heeft haar eigen online Gallery, indien gewenst met wachtwoord voor de bezoekers.

Inmiddels heeft DIY 360 Selfie met veel succes op events in Rotterdam en Brussel gestaan. Eind deze maand wordt het concept gepresenteerd op MuseumNext, een internationale beurs voor musea, in De Doelen in Rotterdam.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!