Back Back Achter de schermen

Evenementenorganisatie van de toekomst; mega speciaal en super innovatief! De Twit-Nick

12 mei 2008

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Ben nog aan het bekomen van de heisa van vorige week.

Tweede pinksterdag en ik zit op kantoor. Amsterdam is vol met lege parkeerplaatsen. Tijd voor een terugblik op een klein project maar groots omdat het een kijkje geeft in het evenement van de toekomst. Ik organiseerde vorige week de allereerste Twit-Nick …een picknick in het Vondelpark waarbij gebruik werd gemaakt van een interactief sociaal internetkanaal Twitter en de nieuwste inovatieve ontwikkelingen in de evenementenbranche.

Snelle middelen als ning, twitter, vimeo, flickr, radiostreams, blogs, vlogs werden samengebundeld en kregen de aandacht van de radio, sites, tijdschriften en zelfs een leuk bezoekje van de leuke jongens van Geen Stijl Je snapt het…het was heftig allemaal! Vandaag, in een leeg kantoor, geniet ik nog na. Ik besef dat de Twit-NIck zo'n duidelijk beeld geeft van de toekomstige innovaties die de evenementenbranche op het punt staat te grijpen en begrijpen.

Denk dat in dit kleine evenement de essentie van de evenementen van de toekomst liggen. Snelheid, niet nodig om werkelijk aanwezig te zijn, inzicht in deelnemerslijst en long tail publiciteit. Wat mij zelf verbaasde was de snelheid waarmee het bedacht en uitgevoerd werd, het minimum aan risico en het maximum aan fun en publiciteit.

De opbouw en het effect:

Voor het evenement; Voorpret door reactie op blogs, voorinschrijven op ning, twitterfontijn met reacties, interview bij radioonline

Tijdens het evenement: berichten op twitter van deelnemers en mensen die meekijken/ meebeleven, live streams via telefoons op het net, netwerkmoment, ter plekke verslagen door deelnemers op blog, flickr, vimeo en you tube •

Na het evenement: discussies en verslagen op blogs en twitter. Publiciteit bij Geen Stijl, ( dank je wel jongens!) Nieuwe Revu, lokale kanaal Librium TV en nagenieten van films en foto's.

Belangrijkste vraag is natuurlijk: Hoe was het? Dat is makkelijk te beantwoorden: het was super…kijk maar naar dit snelle filmpje van de tweeling Jelle en Jurre !

Geschreven door Anna-Maria Giannattasio , eigenaar Puur Events met onder andere Bedrijfsuitjes in Amsterdam en bedrijfsuitjes in Utrecht. Winnaar Dutch Social Media Star en oer blogger Highprofile.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!