Evenementenhal Texel: nieuwe ‘place to be’ voor grootse eventsEvenementenhal Texel: nieuwe ‘place to be’ voor grootse events
Back Back Locaties

Evenementenhal Texel: nieuwe ‘place to be’ voor grootse events

24 september 2018

De vuurdoop heeft de gloednieuwe evenementenlocatie al gehad in de zomer. Het animatieteam van De Krim Texel maakte in de zomermaanden gebruik van de multifunctionele en flexibel inzetbare hal. En met succes, want alle gasten, de jongsten en hun ouders, reageerden enthousiast. Momenteel zijn de laatste voorbereidingen zijn in volle gang en vanaf half oktober heeft Texel, of eigenlijk heel Nederland, er een evenementenlocatie van maar liefst 1.800 m2 bij. Events.nl spreekt erover met directeur Iwan Groothuis.

Half oktober opent Evenementenhal Texel de deuren. De eerste grote evenementen staan al gepland. Als eerste is daar op vrijdag 9 november de Relatiedag voor professionals uit de congres-, evenementen- en meetingbranche. Ze kunnen met eigen ogen zien hoe spectaculair deze nieuwe evenementenlocatie is. Dan is er op 20 november Derek Ogilvie die voor zijn Hello Again Tour 2018 het gloednieuwe theater aandoet. Een concert op 1 december en een tweetal grote diners, een voor 50 en een voor maar liefst 500 man, staan ook op het programma.

Zoveel ruimte, zoveel flexibiliteit

‘Op dit moment worden de laatste puntjes op de i gezet’, legt directeur Iwan uit. Evenementenhal Texel is bijna klaar voor het grote publiek. De ruimtes zullen inzetbaar zijn voor allerlei activiteiten. Denk aan concerten, beurzen, congressen, vergaderingen en bedrijfsborrels. Maar ook informele bijeenkomsten voor 250 gasten, die zowel in de foyer als op het plein tussen restaurant ‘t Paviljoen en de hal terechtkunnen. Het wordt allemaal mogelijk, ‘gewoon’ op Texel. Maar dat dit eigenlijk niet zo gewoon is, blijkt uit het bevlogen verhaal achter deze locatie.

Meerwaarde voor Texel

Iwan licht toe: ‘Op Texel misten we een accommodatie voor de ontvangst van grote groepen. Een gemiste kans, want het organiseren van evenementen is niet alleen goed voor de verhuur van onze eigen accommodaties, maar uiteraard ook voor andere logiesverstrekkers op het eiland. Bovendien bezoeken de gasten van Evenementenhal Texel ook een strandpaviljoen, gaan ze winkelen in Den Burg of eten ze vis in de haven van Oudeschild. Ik zie dit duidelijk als een meerwaarde voor Texel.’ En hoe leuk is het om een zakelijk evenement af te kunnen sluiten met een wandeling of fietstocht over een prachtig eiland?

Alle mogelijkheden van een theater, en meer

De nieuwe hal is zo’n dertig bij zestig meter, met een hoogte van tien meter. Alleen al de foyer biedt ruimte aan zo’n 200 bezoekers. Maar er is meer. Veel meer. Achter de foyer bevindt zich de grote theaterzaal van zo’n 1.350 vierkante meter. Het eerste gedeelte van de zaal is door middel van schuifwanden in te delen in kleinere zaaltjes, bijvoorbeeld voor workshops of catering op maat. Boven dit gedeelte, op de eerste verdieping, is een aparte bar en tribune. De zaal zelf beschikt over verplaatsbare podiumdelen, zodat deze ook flexibel kunnen worden gebruikt. Naast de foyer een volledige ingerichte keuken ingericht en een kelderverdieping waar de toiletten en garderobe zich bevinden.

Groots denken en doen

Er bestaan al ideeën om er in de wintermaanden een ijsbaan aan te leggen en die te combineren met een kerstmarkt. Ook het NK schaken lijkt Iwan een leuk evenement voor Evenementenhal Texel. ‘En waarom zou je hier Jochem Myer niet laten optreden? Duizend toeschouwers kunnen we er wel welkom heten.’ Met de nieuwe hal heeft niet alleen Texel, maar heel Nederland er absoluut een nieuwe ‘place to be’ voor grootse events bij. Van cabaret tot sportevenement en van diner dansant tot congres: deze plek maakt het eindelijk mogelijk om ook op Texel groots te denken, en vooral te doen. Iedereen die interesse heeft in de Relatiedag op 9 november wordt aangeraden de website van De Krim Texel in de gaten te houden; er volgt binnenkort een speciale aanmeldingspagina.

Door > Irene Campfens

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!