Evenementenbranche eist duidelijkheidEvenementenbranche eist duidelijkheid
Back Back Nieuws

Evenementenbranche eist duidelijkheid

12 juli 2021

De evenementenbranche heeft de afgelopen dagen bijna anderhalf jaar aan gedegen onderzoek, inzet en voorbereiding om weer veilig en verantwoord evenementen te kunnen organiseren voor hun ogen zien verdampen. Met verbazing over de volstrekte willekeur van het kabinet en gevoelens die laveren tussen boosheid en verdriet over het oneerlijk en argumentloos overheidsbeleid, pleiten de VVEM en de VNPF namens de branche voor duidelijkheid en financiële steun.

Zitplekken en lagere capaciteit

De aankondiging tijdens de persconferentie van afgelopen vrijdag dat eendaagse evenementen de komende weken alleen nog maar met zitplekken en lagere capaciteit mogen doorgaan en dat pas 13 augustus meer duidelijkheid komt voor de evenementen na die datum (inclusief meerdaagse evenementen die tot die tijd überhaupt niet plaats mogen vinden), voelt als een doodsteek voor onze branche.

Verantwoord organiseren

Het is juist de evenementenbranche geweest die de afgelopen maanden in samenwerking met wetenschap en ministeries actief heeft gezocht naar oplossingen. De Fieldlab Evenementen hebben bewezen dat evenementen – zelfs bij een zeer ernstig risiconiveau – met de juiste maatregelen en strakke naleving daarvan veilig en verantwoord georganiseerd kunnen worden. 

Vastomlijnd beleid

De komende tijd willen de VVEM en de VNPF actief met de bewindslieden om tafel om die duidelijkheid te krijgen. 'Onbeantwoorde vragen moeten beantwoord worden en wij vinden dat wat nog over is van het seizoen, zo snel mogelijk moet worden vrijgegeven, niet pas op 13 augustus. Ook willen we voor deze keer op keer als eerste geslachtofferde branche een duidelijk en vastomlijnd beleid realiseren.' Lees hier het hele persbericht van de VVEM en VNPF.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!