Evenementen Toeleveranciers Collectief: extra steun overheid is hard nodigEvenementen Toeleveranciers Collectief: extra steun overheid is hard nodig
Back Back Nieuws

Evenementen Toeleveranciers Collectief: extra steun overheid is hard nodig

11 januari 2021

Het Evenementen Toeleveranciers Collectief roept om hulp: ‘De ruggengraat van de evenementensector dreigt te verdwijnen, wanneer het plafond van de huidige Tegemoetkoming Vaste Lasten niet verdwijnt.’ Het collectief doet een beroep op de overheid om extra steun te verstrekken aan deze bedrijven. Het gaat om 75 tot 100 grote kapitaalintensieve toeleveranciers in de evenementensector met een jaaromzet vanaf €4.000.000,-per jaar die door te weinig steun in de TVL-regeling niet goed kunnen overleven.

Meer steun overheid

Voor de grotere, kapitaalintensieve bedrijven, zoals onder andere licht en geluidsbedrijven, tentenbouwers en podiumbouwers is en blijft de schade het grootst en zijn de reserves verdwenen. Het maximale bedrag van €30.000,- per maand die deze kapitaalsintensieve bedrijven nu ontvangen, is niet toereikend, zegt ETC. Het voorstel van ETC is dan ook om het plafond van €30.000,- per maand direct te laten vervallen voor bedrijven met meer dan 50 procent omzetverlies. Dit omdat de zwaarst getroffen bedrijven zo alsnog kunnen overleven. De doelstelling, in zowel de toegang als de uitvoering voor deze bedrijven, moet zijn dat de ongelijkheid in de steun wordt opgeheven en dat ook de grotere MKB-bedrijven de steun krijgen die ze nodig hebben om te overleven.

Over Evenementen Toeleveranciers Collectief

Met het voortduren van de crisis en het uitblijven van de stip aan de horizon voor de evenementenbranche, hebben diverse evenemententoeleveranciers brancheverenigingen zich genoodzaakt gevoeld zich te verenigen om de gezamenlijke pijnpunten nóg beter in beeld te brengen. Dit gebeurt binnen het Evenementen Toeleveranciers Collectief (ETC). In dit collectief zijn verenigd Front of House Toeleveranciers (FOHt), Branchevereniging van Nederlandse Tentenverhuurbedrijven (TVD) en Vereniging Technisch Toeleveranciers Evenementen (VTTE).

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!