Back Back Nieuws

EvenementContact België uitgesteld

20 juli 2009
De eerste editie van EvenementContact België, de vakbeurs voor de eventsector die gepland stond op 13 oktober in Antwerpen, gaat niet door.

Dat laten organisatoren Joris Bots en Arjen Lemstra weten in een persmededeling. Samen met mediapartner 'eventplanner.be /.nl' bekijkt de organisatie de mogelijkheden om op een later tijdstip een nieuwe datum te prikken.

Eerder dit jaar vond de eerste editie van EvenementContact plaats in Amersfoort. De succesvolle 'no nonsense' beurs waarbij elke standhouder een gelijke en kant-en-klare stand huurt tegen een zeer scherpe prijs was meteen een schot in de roos en de aanleiding voor de organisatie om van een Belgische editie te dromen.

Annulatie
Organisator Joris Bots: "We waren na de succesvolle editie in Nederland zeer enthousiast en België leek de juiste vervolgstap. Door interne drukte bij onze eigen bedrijven Bootsmannen en Levensgenieters hebben wij echter niet voldoende tijd en energie in deze beurs kunnen steken." "We hadden wel al 20 standaanvragen, dus dat was best wel positief. Maar na alle drukte van de afgelopen maanden zitten we plots in de zomer en moeten enkele weken wachten voordat we echt kunt gaan bellen en mailen. De tijd wordt dan te kort om het kwaliteitsniveau te halen dat we voor ogen hebben.", gaar Arjen Lemstra verder.

Focus op EvenementenContact.nl II
Joris Bots: "We gaan nu al onze energie in de tweede editie van EvenementContact.nl Nederland stoppen. Eind augustus komen wij met onze verrassende nieuwe plannen naar buiten."

eventplanner.be /.nl
Arjen: "We willen 'eventplanner.be /.nl' bedanken voor de inspanningen tot nu toe om de beurs in België te promoten. eventplanner media was de meest impactvolle mediapartner van de eerste editie van onze beurs in Nederland. Logisch dat we met hen een nauwere samenwerking (presenting media-partner) zijn aangegaan voor de editie in Antwerpen."


Kevin Van der Straeten, Managing Partner van eventplanner media, vindt het jammer dat de beurs is uitgesteld, maar begrijpt de organisatie. "Er is ruimte én vraag in België voor een sterk initiatief zoals EvenementenContact. Daarom hebben we, net zoals voor alle belangrijke beurzen in onze branche, met veel plezier onze shouders onder de promotie gezet. Het vergt moed om als organisatie in alle eerlijkheid toe te geven dat, door omstandigheden bij andere activiteiten, het niet mogelijk is de beurs zoals het hoort uit te bouwen. Je kan het evenement dan beter uitstellen dan een zwakke editie neer te zetten. De huidige overeenkomst die we met de organisatie hebben als strategische partner voor de Belgische editie zal omgezet worden voor de 2de editie in Nederland."

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!