Eurovisie Songfestival: Rotterdam laat je horen!Eurovisie Songfestival: Rotterdam laat je horen!
Back Back Nieuws

Eurovisie Songfestival: Rotterdam laat je horen!

16 februari 2021

De Rotterdamse Songfestivalorganisatie roept samen met Rotterdamse ambassadeurs stadsgenoten op. Met het motto ‘Rotterdam, laat je horen!’ wordt er om muzikale inzendingen gevraagd om warm te worden voor het Eurovisie Songfestival. De beste hebben mogelijk kans op een plekje in het Rotterdamse Stadsprogramma. Inzendingen kunnen ingestuurd worden vanaf vrijdag 12 februari 2021 via www.rotterdamlaatjehoren.nl.

Oproep voor inzendingen

Inwoners uit Rotterdam van alle leeftijden en woonlocaties worden gevraagd mee te doen aan het idee van de Rotterdamse Songfestivalorganisatie. Hiervoor mogen ze hun muzikale kant laten zien en kunnen ze die in als inzending opsturen. Er zijn geen grenzen voor het type inzendingen. Daarbij zijn alle genres welkom om bij mee te zingen, van eigen nummers tot Songfestival hits.

Rotterdamse ambassadeurs

De ambassadeurs die meedoen aan de oproep zijn onder andere cabaretier Richard Groenendijk, voormalig Songfestivaldeelneemster Esther Hart, frontman van de Rotterdamse formatie De Likt, Jordy Dijkshoorn, (oud)deelnemers van de The Voice of Holland Syldiane Asaiti en Marlon Pichel, Rotterdame hiphopper Ruwhel Emers, Soul&Jazz zangeres Melissa Fortes en initiator van het Dak- en Thuislozen Songfestival Alex Broekhart. Ook is er oud-jakhals Sjoerd van Oortmerssen van De Wereld Draait Door, die via presentaties oproep doet. De anderen maken gebruik van video’s.

Warm maken voor het Songfestival

‘Juist nu in coronatijd willen we graag een positief geluid brengen en Rotterdammers langzaam maar zeker warm maken voor het 65e Eurovisie Songfestival in Rotterdam. We geven Rotterdams talent een platform en hopen dat er massaal aan de oproep gehoor gegeven wordt. Rotterdam OPEN UP en …Laat je horen! ‘, aldus Reinier Weers, programmeur Stadsprogramma Eurovisie Songfestival 2021 namens Rotterdam Festivals – partner Host City Rotterdam.

Nog 99 dagen

Het aftellen is begonnen tot het 65e Eurovisie Songfestival in Rotterdam Ahoy. Er zijn nog 99 dagen tot het begin van het Eurovisie Songfestival. Kijk voor meer informatie op www.rotterdamlaatjehoren.nl.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!