Europees MPI-congres komt naar Nederland!Europees MPI-congres komt naar Nederland!
Back Back Nieuws

Europees MPI-congres komt naar Nederland!

15 januari 2018

MPI Nederland maakte gisteren op het SITE + MPI Global Forum in Rome bekend dat het jaarlijks Europees MPI-congres in februari 2019 naar Nederland komt. De European Meetings and Events Conference (EMEC) zal van 9 tot 12 februari 2019 plaatsvinden in het World Forum The Hague, met side programs in andere steden.

Eindelijk naar Nederland 

MPI Nederland heeft sinds 2 jaar de pijlen gericht op het winnen van een bid voor de EMEC. De achterliggende maanden is er door het MPI-bestuur in samenwerking met The Hague Convention Bureau, World Forum The Hague en een andere betrokken partners gewerkt aan een voorstel waar door MPI Global unaniem voor is gekozen.

The 'Dutch approach'

Met als ondertitel 'Changing the Game' heeft de EMEC 2019 een belofte die in Rome door de circa 600 internationale meeting professionals goed is ontvangen. MPI Nederland heeft de afgelopen jaren durven experimenteren met zowel de vorm als de inhoud van de educatieve events en het jaarcongres. Die vernieuwing is MPI Global niet onopgemerkt gebleven en men is enthousiast over de Dutch approach en ziet deze graag toegepast op het Europese congres.

De doorslaggevende reden

Een van de bepalende redenen in deze beslissing is het voorstel geweest om de EMEC volledig in eigen beheer door MPI Nederland te organiseren. In eerdere edities was MPI Global organisator en verantwoordelijk voor het (financieel) welslagen van het congres. Gijs Verbeek, directeur van MPI Nederland: ‘Het is voor MPI NL een nadrukkelijke wens om eindverantwoordelijkheid te dragen voor zowel programma als vorm en inhoud. Dat hebben we bij MPI Global sinds 2 jaar voorgelegd, maar het loslaten van de verantwoording had wat tijd en vertrouwen nodig. Dat is er nu en we gaan dit avontuur samen aan, de betrokkenheid vanuit de VS is nog altijd enorm.’

De kracht van MPI

MPI draait in Nederland volledig op de vrijwillige bijdrage van professionals uit de meeting en event industrie. Robbert Weddepohl, kersverse voorzitter van MPI Nederland: ‘de kracht van MPI is de enorme vrijwillige inzet van iedereen, of dat nu gaat om de organisatie van onze events, de marketingcommunicatie of het verzorgen van trainingen. We realiseren ons dat de organisatie van de EMEC in 2019 hier extra druk op legt en daarom is besloten dat we in 2019 naast de EMEC geen nationaal MPI-congres organiseren. De reguliere educatieve events waarvan we er zo’n 6-8 per jaar organiseren gaan gewoon door, maar het nationale jaarcongres wordt in 2019 vervangen door het Europese congres.’

Voor de organisatie van de EMEC is een aparte congres stichting opgericht. De komende maanden wordt de congrescommissie samengesteld en het programma verder ingevuld.

Foto credits: One Happy Photographer

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!